Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα «Ιωάννινα» ταξίδεψαν στη Γαλλία

Εικόνα του άρθρου Τα «Ιωάννινα» ταξίδεψαν στη Γαλλία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/10/2018, 18:34
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στη γαλλική αγορά προσπαθεί να μπει ο τουριστικός προορισμός των Ιωαννίνων και της Ηπείρου γενικότερα. Για τον λόγο αυτόν, αντιπροσωπεία του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου επισκέφθηκε το Παρίσι και τη Λυών από 25 έως 29 Σεπτεμβρίου. Για τον Δήμο Ιωαννιτών, πιο συγκεκριμένα, το μεγάλο στοίχημα στην παρούσα φάση είναι να γίνει στην πόλη το συνέδριο τουριστικών πρακτόρων Γαλλίας και Περιχώρων το 2019.

Ο Δήμος έχει καταθέσει ήδη υποψηφιότητα και διεκδικεί, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, με αξιώσεις τη φιλοξενία του συνεδρίου.

Στη Γαλλία, η αντιπροσωπεία συμμετείχε αρχικά στη Διεθνή Επαγγελματική Έκθεση Τουρισμού (I.F.T.M.–TOP RESA) στο Παρίσι και είχε συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων της αυτοδιοίκησης, των ελληνικών κοινοτήτων, επαγγελματικών ενώσεων του τουρισμού και του πολιτισμού, μέσων μαζικής επικοινωνίας κ.ά. Μάλιστα, η γιαννιώτικη αντιπροσωπεία δέχτηκε επιτόπου τα συγχαρητήρια της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά. Στη Λυών, έγιναν ενέργειες προώθησης του προορισμού της πόλης των Ιωαννίνων και της Ηπείρου σε εκδηλώσεις στο Δημαρχείο και στο Τεχνολογικό Ίδρυμα, ενώ κι εκεί δεν έλειψαν οι επαφές με τους φορείς και με πολιτιστικά ιδρύματα. Ιδιαίτερη σημασία έχει και το γεγονός ότι υπήρξαν συναντήσεις με τις αεροπορικές εταιρίες Volotea και Aegean.

Επικεφαλής της αποστολής, εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών, ήταν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής Νίκος Γκόλας με την  πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και δημοτική σύμβουλο Αλέκα Βακαλοπούλου, ενώ από πλευράς Περιφέρειας Ηπείρου συμμετείχε ο εκτελεστικός γραμματέας Δημήτρης Σιώλος. Την αντιπροσωπεία πλαισίωσαν ακόμη, ο δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης του Δήμου Σπύρος Κωνσταντόπουλος και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Στέφανος Ζέρβας.

Η αντιπροσωπεία γύρισε γεμάτη αισιοδοξία από τη Γαλλία, με τον κ. Γκόλα να δηλώνει ότι «κάναμε τα πρώτα βήματα και ελπίζω ότι τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα ορατά». Ο κ. Σιώλος εξήρε τη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Ιωαννιτών και έκανε αναφορά στα δημόσια συγχαρητήρια της κ. Κουντουρά. Πρόσθεσε δε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζει την προσπάθεια διείσδυσης στη γαλλική αγορά με τη συμμετοχή της στη διεθνή έκθεση αγροτικών προϊόντων του Παρισιού.

Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Βακαλοπούλου στάθηκε ιδιαίτερα στο κομμάτι του πολιτισμού, αναφέροντας ότι «το ενδιαφέρον των Γάλλων αποδείχτηκε μεγάλο τόσο για το φεστιβάλ αρχαίου δράματος όσο και για τις πολιτιστικές διαδρομές στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου αλλά και για τον γαστρονομικό και θρησκευτικό τουρισμό». Ο κ. Κωνσταντόπουλος έκανε λόγο για μια επιτυχημένη αποστολή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back