ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα ευρωπαϊκά πάρκα… πάνε Πράμαντα

Εικόνα του άρθρου Τα ευρωπαϊκά πάρκα… πάνε Πράμαντα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/04/2019, 00:33
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για πρώτη φορά, η πανευρωπαϊκή ομοσπονδία προστατευόμενων περιοχών – Europarc συναντάται στην Ελλάδα. Και η συνάντηση αυτή γίνεται στα Πράμαντα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων της Ηπείρου. 

Διοργανωτής της 11ης αυτής συνάντησης εργασίας του Δικτύου Ευρωπαϊκής Χάρτας με θέμα «Οι κοινωνικές και πολιτιστικές επιπτώσεις του τουρισμού: Αναζητώντας μια βιώσιμη απάντηση» από 9 έως 11 Απριλίου, είναι ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων.

Το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων είναι η πρώτη ελληνική προστατευόμενη περιοχή, που πιστοποιήθηκε το 2016, ως βιώσιμος προορισμός από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Προστατευόμενων Περιοχών (Europarc). Η Ομοσπονδία EUROPARC, με έδρα το Ρένγκενσμπουργκ της Γερμανίας, είναι το δίκτυο για τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά και εργάζεται για τη βελτίωση της διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών στην Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα διοργανωθούν μία σειρά παράλληλων συνεδριών από εξειδικευμένους ομιλητές και θα υλοποιηθεί πλήρες πρόγραμμα δυναμικών εργαστηρίων και εκδρομών που θα δώσουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εμβαθύνουν σε συναφή θέματα και να ανταλλάξουν εμπειρίες.


*Φωτογραφία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back