ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Τα εφέ στην εποχή του βωβού κινηματογράφου

Εικόνα του άρθρου Τα εφέ στην εποχή του βωβού κινηματογράφου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/01/2017, 00:00
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ο Auir2blaze ανέβασε στο Reddit μια εκπληκτική συλλογή εικόνων από εφέ ταινιών της εποχής του βωβού κινηματογράφου, συνοδευόμενες από μια σύντομη επεξήγηση για το πώς επιτεύχθηκε. Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το άλμπουμ στο Imgur.

Εδώ σας παρουσιάζουμε τη σκηνή από την ταινία Safety Last! Γυρίστηκε το 1923, με πρωταγωνιστή τον Harold Lloyd. Είναι η πιο διάσημη σε ολόκληρη τη φιλμογραφία του και αυτό οφείλεται στην σκηνή που κρέμεται από το ρολόι. Ως φτωχός βιοπαλαιστής δέχεται για διαφημιστικούς λόγους να σκαρφαλώσει ολόκληρο το, 20 ορόφων, κτίριο στο οποίο δουλεύει. Έτσι θα κερδίσει 200 δολάρια και θα μπορέσει να παντρευτεί την καλή του, η οποία παρεμπιπτόντως τον περνάει για πλούσιο. 



Για το γύρισμα λοιπόν της σκηνής την εποχή εκείνη δεν μπορούσαν να δουλέψουν με ψεύτικο φόντο χρησιμοποιώντας τη γνωστή πράσινη οθόνη και σκαρφίστηκαν ένα τέχνασμα της προοπτικής. Το σκηνικό στήθηκε στο κατάλληλο ύψος για το σκαρφάλωμα του Lloyd, αλλά στην οροφή ενός κτιρίου στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Όταν ο Lloyd σκαρφάλωσε ψηλότερα, το σκηνικό στήθηκε σε πιο ψηλό κτίριο.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back