ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα διόδια στο Δροσοχώρι έρχονται

Εικόνα του άρθρου Τα διόδια στο Δροσοχώρι έρχονται
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/05/2017, 14:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αν και ήταν ο πρώτος σταθμός διοδίων της Εγνατίας οδού στην Ήπειρο, δεν λειτούργησε ποτέ λόγω των αντιδράσεων των τοπικών αρχών και δη του τότε νομάρχη Ιωαννίνων και νυν περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη. Το βασικό επιχείρημα ήταν ότι οι Γιαννιώτες θα αναγκάζονταν να πληρώνουν διόδια για μικρές μετακινήσεις μέχρι το Μέτσοβο ή το Ανατολικό Ζαγόρι. Κι έτσι ξεφύτρωσαν τα διόδια στην Τύρια, με τους Γιαννιώτες να πληρώνουν διόδια για μικρές μετακινήσεις προς την άλλη μεριά… 

Παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις υπουργών (με πρώτο τον πρώην υπουργό ΠΕΧΩΔΕ της ΝΔ Γιώργο Σουφλιά) για μη λειτουργία του συγκεκριμένου σταθμού, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Τα διόδια ετοιμάζονται να λειτουργήσουν και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι, με την Ήπειρο να αποκτά μια ιδιαίτερη πρωτιά: τη «φιλοξενία» τριών σταθμών διοδίων (Μαλακάσι, Δροσοχώρι, Τύρια). Αυτές τις ημέρες γίνεται η ανακατασκευή και η διαρρύθμιση του χώρου των διοδίων στο Δροσοχώρι από τεχνική εταιρία, η οποία ανέλαβε την εργολαβία μετά από διαγωνισμό της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.». Ο διαγωνισμός είχε γίνει τον Οκτώβριο. 

Λόγω λοιπόν των εργασιών, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί καθώς θα υπάρχει στένωση των λωρίδων κυκλοφορίας στην περιοχή του σταθμού διοδίων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι εργασίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 7 Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back