Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Τα δημόσια αγαθά πάνω από κάθε ατομική λύση»

Εικόνα του άρθρου «Τα δημόσια αγαθά πάνω από κάθε ατομική λύση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/06/2020, 12:04
ΗΠΕΙΡΟΣ

Την πολιτική του πρόταση καταθέτει το Νέο Αριστερό Ρεύμα (οργάνωση που συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ), για την «μεταπανδημική» εποχή. Η ανακοίνωση του γραφείου περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στη χώρα μας ο λαός έδωσε και δίνει μια σοβαρή μάχη ενάντια στην πανδημία. Στον αγώνα του όμως αυτό βρέθηκε χωρίς όπλα: Δεν πάρθηκαν μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με την αναγκαία χρηματοδότηση για εξοπλισμό και για πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού. Η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο αρνήθηκε να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές, αλλά τις ενίσχυσε κιόλας προκλητικά. Δεν έγινε στοχευμένη προστασία των ευπαθών ομάδων. Δεν πραγματοποιήθηκαν μαζικά διαγνωστικά τεστ για τον εντοπισμό και τη θεραπεία των νοσούντων, ώστε να υπάρξει μια ασφαλής εκτίμηση της κατάστασης».

Συμπληρώνει ότι «έχουμε μπει σε μια σοβαρότατη πολλαπλή κρίση υγειονομικών, οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών διαστάσεων, η οποία θα σφραγίσει τις εξελίξεις στον καπιταλισμό και την ταξική πάλη για τα επόμενα χρόνια» και διαπιστώνει ότι στην περιοχή αναφοράς του, υπάρχει «διάλυση μιας σειράς παραγωγικών δραστηριοτήτων».

«Η πανδημία μάς έβαλε σε μια νέα εποχή. Απέναντι στην «καταστροφή που μας απειλεί» χρειάζεται ν’ ανεβάσουμε το μπόι της απάντησής μας» τονίζει και καταλήγει: «Μπορούμε να βάλουμε τα δημόσια αγαθά πάνω από κάθε ατομική ‘λύση’ και ‘διέξοδο’. Να παράγουμε πλούτο και να τον διαχειριζόμαστε με βάση τις ανάγκες μας με τα συλλογικά όργανα των ελεύθερα συνεταιριζόμενων παραγωγών σε σύγκρουση με το κέρδος των καπιταλιστών. Με τη δική μας δημοκρατία ενάντια στον έλεγχο κάθε ικμάδας της ζωής μας».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back