Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tα Boys ξανάρχονται

Εικόνα του άρθρου Tα Boys ξανάρχονται
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/06/2022, 18:57
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Αν δεχθούμε ότι το καλύτερο αρτιστίκ σίριαλ αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση είναι το Atlanta, το καλύτερο gangsta θρίλερ είναι το Better Call Saul και το καλύτερο διαστημικό (ήταν) το Expanse, τότε η καλύτερη σειρά με σούπερ ήρωες είναι το The Boys.

Σε λίγες μέρες έρχεται η τρίτη σεζόν, την οποία περιμένει όλο το ποίμνιο του Έρικ Κρίπκι και των λοιπών συνδημιουργών και παραγωγών, καθότι οι δύο πρώτες ήταν επικές και έχουμε μείνει πάλι σε πολύ… ύπουλα κρίσιμο σημείο.

Αν σας αρέσει ο Τύπος, μπορείτε να τον στηρίξετε με μια συνδρομή ή δωρεά, εδώ:


Καταρχάς, το the Boys είναι βασισμένο σε κόμικ, αλλά όχι Marvel. Είναι των Γκαρθ Ίνις και Ντάρικ Ρόμπερτσον, είναι «νεαρό» καθότι ξεκίνησε μόλις πριν από δέκα χρόνια και είναι και απογειωμένο στα χέρια του Κρίπκι. Αν δεν τον ξέρετε, είναι ο δημιουργός του Supernatural που αγαπάς να μισείς (αλλά τελικά, το αγαπάς).

Οι σούπερ ήρωες στο σύμπαν του The Boys είναι… εταιρικοί. Άνευ πλάκας, η ιστορία του σίριαλ και του κόμικ περιγράφει ένα corporate καπιταλιστικό χάος όπου οι έχοντες-ουσες υπερδυνάμεις έχουν συμβόλαια με εταιρίες, όπως περίπου ο ΛεΜπρον και ο Τσιτσιπάς, μόνο που αυτοί σπεύδουν να σώσουν κόσμο από κακουχίες ή τους κακούς.

Σίγουρα; Καθόλου.

Οι περισσότεροι-ες εξ αυτών, ειδικά αυτοί που έχουν περισσότεροι εξουσία είναι ηλίθιοι, κακεντρεχείς, με πολλά ζητήματα, ακροδεξιοί, βιαστές, ρατσιστές, παλαιοναζί και νεοναζί, με ανατριχιαστικές αναλογίες με αυτό που συμβαίνει στην εξουσιαστική πραγματικότητα του καπιταλισμού (ευτυχώς, χωρίς υπερανθρώπους, ακόμα τουλάχιστον).

Μέχρι το τέλος της δεύτερης σεζόν λοιπόν, έχουν προκαλέσει τρομερό πόνο σε ανθρώπους που βάζουν σκοπό της ζωής τους  να τους καταστρέψουν. Πώς όμως καταστρέφεις κάποιον που είναι σχεδόν άτρωτος;

Ο Frenchy πχ ξέρει πολλά κόλπα, ειδικά αν έχει τα κατάλληλα εργαλεία όπως υπόθετα και ηρεμιστικά. Ο Χιούι είναι νομοταγής και ο τελευταίος των ρομαντικών ηρώων. Ο Mother’s Milk είναι αποτελεσματικός και ξέρει πρόσωπα και πράγματα. Η Κιμίκο είναι σιωπηλή και θανατηφόρα. Η Starlight είναι supe που είδε το φως το αληθινό (ή πιο σωστά, το παρήγαγε).

Όλοι τους όμως δεν θα ήταν τίποτα αν δεν υπήρχε ο Μπίλι Μπούτσερ, ο Άγγλος αθυρόστομος νταής που τα βάζει με τα σούπερμαν κακέκτυπα και χρησιμοποιεί λέξη από «c» σε κάθε πιθανή πρόταση που βγαίνει από το στόμα του.

Πέρα όμως από τα εντυπωσιακά, η σειρά έχει μια ουσία, αρκετά εκλαϊκευμένη, περιγράφοντας πράγματα όπως για παράδειγμα ο τρόπος που χρησιμοποιεί την τάση των ειδήσεων η εξουσία στα ΜΜΕ και στα social media, που είναι ανατριχιαστικά ρεαλιστικός.

Επίσης, ένα σημείο αγάπης με τη σειρά, είναι ότι διακωμωδεί όπου σταθεί τις κλασικές εκδοχές των υπερηρώων στη Marvel και τη DC, αλλά και ποδοπατάει τη «χρήσιμη πολιτική ορθότητα».

Στις 3 Ιουνίου λοιπόν, The Boys, ξανά.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back