Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Τα βουνά θα μας σώσουν»

Εικόνα του άρθρου «Τα βουνά θα μας σώσουν»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/06/2020, 22:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο για το φετινό, δύσκολο τουριστικό καλοκαίρι, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης δείχνει… τα βουνά και επικαλείται και τον Κοσμά τον Αιτωλό.

Ο κ. Καχριμάνης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δήλωσε ότι «...τα βουνά θα μας σώσουν», επικαλούμενος τον… Κοσμά των Αιτωλό, προκειμένου να υπογραμμίσει τη σημασία του περιπατητικού και του ορεινού τουρισμού.

Σημειώνεται πάντως ότι γενικά φέτος, ως «ασφαλείς προορισμοί» χαρακτηρίζονται ακόμα και νησιά που προσφέρουν τη δυνατότητα του περιπατητικού τουρισμού.

Επίσης, στο ΑΠΕ μίλησε η Έλσα Εξάρχου, αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου, εκφράζοντας την άποψη ότι «η Ήπειρος είναι ένας 12μηνος προορισμός. Εδώ, μπορεί κανείς να απολαύσει τις ομορφιές του βουνού, να κάνει πεζοπορία, μπάνιο στις ‘φυσικές πισίνες’ και τα ποτάμια αλλά και σε λίγη ώρα να βρεθεί στις παραθαλάσσιες περιοχές». Πρόσθεσε ακόμα ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, «σχεδόν όλα τα καταλύματα ήταν γεμάτα», καθώς, όπως αναφέρει «είμαστε μέσα στη φύση και πολλοί ίσως νοιώθουν περισσότερη ασφάλεια».

Επίσης, τονίζει ότι οι κρατήσεις έχουν μετακινηθεί τον Αύγουστο και δεν έχουν γίνει ακυρώσεις για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, όταν και έρχονται τουρίστες κυρίως από το Ισραήλ. «Τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Είναι μια δύσκολη χρονιά. Ωστόσο, είμαστε αισιόδοξοι, καθώς πολλοί Έλληνες και ειδικά από την Βόρεια Ελλάδα μας επιλέγουν ως προορισμό», συμπληρώνει.

Η δυνατότητα για δραστηριότητες στη

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Νικόλ Καζαντζίδου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back