ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Τα αριστόπουλα της ΔΑΚΕ»

Εικόνα του άρθρου «Τα αριστόπουλα της ΔΑΚΕ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/03/2021, 18:25
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΕΑΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων βάλει κατά της διοίκησης του νοσοκομείου, αλλά και του προέδρου του συλλόγου εργαζόμενων, για μια σειρά ζητήματα, με πρώτο τις καταγγελίες των δύο νοσηλευτριών για εξύβριση.

Η παράταξη αναφέρει ότι, ενώ το νοσοκομείο δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα σε αυτή τη φάση της πανδημίας, η «στάση της διοίκησης σε μια σειρά από γεγονότα, μαρτυρά ότι κάθε άλλο πάρα από αίσθημα δικαίου και αποτελεσματικότητας εμπνέεται στην διαχείριση της κρίσης. Αντί να ενώνει, διχάζει τους εργαζόμενους στην πιο κρίσιμη καμπή της πανδημίας υπακούοντας στα κομματικά κελεύσματα».

Διαβάστε ακόμα: Στο Συνήγορο του Πολίτη οι καταγγελίες για το ΠΓΝΙ

Κάνει λόγο για «επιτελική διοίκηση με τα δικά της παιδιά, τα ‘αριστόπουλα’ της ΔΑΚΕ» και για καρατομήσεις-υποβιβασμούς εργαζόμενων για να πάρουν τις θέσεις τους «ημέτεροι». Χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζόμενων «εκπρόσωπο Τύπου της διοίκησης» και συμπληρώνει ότι «για πιο επιτελικό κράτος και για ποιους αρίστους μιλάμε όταν ο κόσμος εξακολουθεί να συνωστίζεται στα εξωτερικά ιατρεία, οι ασθενείς εξακολουθούν να εξετάζονται στις κλινικές και τα χειρουργεία να λειτουργούν με κανόνες λάστιχο, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο έκθεσης στον κορωνοιό από την υπερβολική συνάθροιση ασθενών και συνοδών στο νοσοκομείο;».

Κατηγορεί τη διοίκηση ότι απειλεί, αρνείται τις ευθύνες της και ότι σε όσες περιπτώσεις «έχουν την ευθύνη τα δικά της τα παιδιά  τις θάβει, ενώ για όλες τις άλλες περιπτώσεις επιβάλλει κυρώσεις και ποινές. Ασκούνται απειλές ακόμη και για καταλογισμό ευθυνών σε συναδέλφους που για κάποιους λόγους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη».

Καταγγέλλει ότι «απαγορεύεται ακόμη και η …φυσική επικοινωνία ανάμεσα στα νοσηλευτικά  τμήματα, να μην υπάρχει ενημέρωση παρά μόνο στους αρεστούς οι οποίοι με μαγικό τρόπο καθορίζουν μετακινήσεις, βολέματα και υποσχέσεις» και πως γίνονται εξωθεσμικές παρεμβάσεις «σε θεσμικά όργανα όπως ο γιατρός εργασίας, που αλλάζει διαγνώσεις ανάλογα με τα τηλεφωνήματα», καθώς και ότι το προσωπικό έχει να πάρει άδεια από πέρυσι.

Τέλος, η ΕΑΠ παραθέτει και την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για τις καταγγελίες νοσηλεύτριας κατά στελέχους της νοσηλευτικής υπηρεσίας και καταλήγει:  «Επιτελική διοίκηση με χορηγία της ΔΑΚΕ και κομματικές εντολές, δεν είναι διοίκηση. Είναι συμβόλαιο εξαργύρωσης της επόμενης μέρας μετά την πανδημία, που θα μας βρει απέναντι».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back