Τα (ξανα)εγκαίνια μιας δομής ψυχικής υγείας

Εικόνα του άρθρου Τα (ξανα)εγκαίνια μιας δομής ψυχικής υγείας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/02/2023, 15:06

Για «προεκλογική φιέστα» κάνει λόγο η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (ΑΣΥ) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων αναφερόμενη στην πρόσφατη εκδήλωση της κοπής πίτας και στα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου για το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων.

Η ΑΣΥ δίνει έμφαση στο μειωμένο υγειονομικό προσωπικό και σε εργασιακές συνθήκες για τους συμβασιούχους, κατηγορώντας τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για «φτιασίδωμα της πραγματικότητας».

Όσον αφορά δε τα εγκαίνια του Κέντρου, η παράταξη κάνει λόγο για «υποκριτική ευαισθησία για την ψυχική υγεία» και για «(ξανα)εγκαίνια». «Παρουσιάστηκε ως επιτυχία η μεταφορά ενός Κοινοτικού Κέντρου μέσα στο χώρο του νοσοκομείου ενώ η θέση του είναι στον αστικό ιστό, ως εξωνοσοκομειακή δομή με βάση τις αρχές της κοινοτικής ψυχιατρικής» αναφέρει. Το Κέντρο λειτουργεί ως δομή από το 2009.

Διαβάστε: Η επιστροφή της κορδέλας

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η παράταξη, υφίσταται «ακρωτηριασμό ο Ψυχιατρικός Τομέας του ‘Χατζηκώστα’». Κάνει αναφορά επίσης για προσπάθειες δυναμικής εισόδου των μη κυβερνητικών οργανώσεων στον ψυχιατρικό τομέα –κάτι που έχει καταγγείλει και στο παρελθόν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back