Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η επιστροφή της κορδέλας

Εικόνα του άρθρου Η επιστροφή της κορδέλας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/02/2023, 17:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το  Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων (Κο.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε.) της Ψυχιατρικής Κλινικής δεν είναι μια καινούρια δομή. Τον τελευταίο καιρό απέκτησε όμως νέα «στέγη», σε κτίριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, όπου στεγαζόταν ο οίκος γιατρός. Το κτίριο αυτό ανακαινίστηκε με χρηματοδότηση και από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020».

Και η διοίκηση του νοσοκομείου διοργάνωσε τελετή εγκαινίων, με τον πρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Ιωαννίνων Κώστα Τασούλα να κόβει την (κόκκινη) κορδέλα, έχοντας στο πλευρό του τον συνάδελφό του, υφυπουργό Περιβάλλοντος και βουλευτή Ιωαννίνων Γιώργο Αμυρά, τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη.


Το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων λειτουργούσε από το 2009 σε ενοικιαζόμενο κτίριο, εκτός νοσοκομείου. «Μετά από σχετικές μελέτες», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, αποφασίστηκε η μεταφορά του εντός του χώρου του νοσοκομείου. Γίνεται δε λόγος για έναν «φιλικό προς τα παιδιά και τους εφήβους χώρο, πιο σύγχρονο, ενεργειακά αποδοτικό και εύκολα προσβάσιμο για τους ωφελούμενους». «Η στενή γειτνίαση με το χώρο του νοσοκομείου, μας δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσουμε και να εκσυγχρονίσουμε υπηρεσίες όπως τη Διασυνδετική Παιδοψυχιατρική, για την υποστήριξη παιδιών και εφήβων που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική (ή και σε άλλες κλινικές του Νοσοκομείου μας) και την καλύτερη αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών» αναφέρεται.

Το Κέντρο αυτό προσφέρει υπηρεσίες ψυχικής υγείας στα παιδιά, τους εφήβους και τις οικογένειες του. «Την τελευταία 5ετία έχουμε δεχθεί περισσότερα από 3.500 αιτήματα και έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 10.000 διαγνωστικές, υποστηρικτικές και ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες με παιδιά, εφήβους και οικογένειες» προστίθεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back