Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τα 200 χρόνια από το ’21 στην Άρτα

Εικόνα του άρθρου Τα 200 χρόνια από το ’21 στην Άρτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/03/2021, 19:32
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1821 θα τιμήσει ο Δήμος Αρταίων ανήμερα της 25ης Μαρτίου, με δράσεις «προσαρμοσμένες στις ειδικές συνθήκες της πανδημίας, επιδιώκοντας να βάλει το δικό του λιθαράκι στους πανηγυρικούς εορτασμούς της πατρίδας μας» όπως σημειώνει.

Εκτός από το γενικό σημαιοστολισμό θα φωτιστούν το κτίριο του δημαρχείου και τρία σημεία που σχετίζονται ιστορικά και συμβολικά με την επέτειο: η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, το άγαλμα του Καραϊσκάκη στην ομώνυμη πλατεία και ο πλάτανος στο γεφύρι της Άρτας.

Στις 25 Μαρτίου θα γίνει κατάθεση στεφανιών στο άγαλμα του Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης στο μήνυμά του, τονίζει μεταξύ άλλων:  «Τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 σηματοδοτούν 200 χρόνια ελευθερίας και υπερηφάνειας για όλο τον Ελληνισμό απανταχού της γης. Mας θυμίζει τις αρετές και τις δυνατότητες του ελληνισμού όταν δίνει με ομοψυχία μάχες, ακόμη και άνισες. Μας θυμίζει, όμως, και τα λάθη που κάναμε. Γιατί πίσω από τις μεγάλες εθνικές αποτυχίες υπήρχε η διχόνοια και πίσω από τις μεγάλες εθνικές επιτυχίες υπήρχε η ενότητα».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back