ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τ. Καλογιάννη: Γήπεδα 5x5… για συλλογή ψήφων

Εικόνα του άρθρου Τ. Καλογιάννη: Γήπεδα 5x5… για συλλογή ψήφων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/08/2022, 20:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για «’καταιγίδα’ γηπέδων 5x5 ενέσκηψε δεδομένης της προεκλογικής δραστηριότητας της σύμπραξης της δημοτικής αρχής» κάνει λόγο η παράταξη «Ιωάννινα_202» με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη σε ανακοίνωσή της.

Η κα Καλογιάννη ασκεί έντονη κριτική στη δημοτική αρχή για απουσία σχεδιασμού όσον αφορά τις υποδομές των αθλητικών εγκαταστάσεων και εκτιμά ότι η πολιτική που ακολουθείται από τη δημοτική αρχή, στοχεύει «στο να εξυπηρετηθεί -με ορίζοντα τις επερχόμενες εκλογές- η συλλογή ψήφων».

Ενδεικτικά αναρωτιέται πώς το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών θα καταφέρει να συντηρήσει τα νέα γήπεδα 5x5 «δεδομένης της υφιστάμενης ανεπάρκειας να συντηρήσει τις υφιστάμενες υποδομές» και αν τελικά αυτές οι υποδομές καταλήξουν να μετατραπούν «σε χώρους βόσκησης».

Την κριτική της την άσκησε κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (με ένα θέμα στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης) η οποία έγινε με τηλεδιάσκεψη.

Η κα Καλογιάννη έθεσε επί τάπητος και την εγκεκριμένη από την Οικονομική Επιτροπή, πριν από έναν μήνα, μελέτη για αθλητικές εγκαταστάσεις στον Βοτανικό και γήπεδα 5x5 στις Δημοτικές Ενότητες Περάματος, Παμβώτιδας, Ανατολής και Μπιζανίου.

Όπως είχε ανακοινωθεί εδώ και μήνες, στον Βοτανικό προβλέπεται να γίνουν τέσσερα γήπεδα μπάσκετ, από τα οποία τα δύο  θα στεγαστούν σε κατασκευή τύπου μπαλονιού. Οι εγκαταστάσεις αυτές θα γίνουν στην έκταση που είχε παραχωρηθεί από τον Δήμο Ιωαννιτών στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου.

Πέραν του ζητήματος της ύπαρξης ή μη ανάκλησης της παραχώρησης αυτής, η παράταξη της κας Καλογιάννη καταθέτει τον έντονο προβληματισμό της για αρκετά σημεία της μελέτης: για το ότι κανένα από τα τρία σχέδια δεν φέρει υπογραφή μηχανικού, ότι η τεχνική έκθεση για τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις υπογράφεται από τοπογράφο μηχανικό, ότι για τη θέρμανση επιλέχτηκε το πετρέλαιο. Αναρωτιέται επίσης αν η κατασκευή τύπου μπαλονιού απαιτεί περιβαλλοντική αδειοδότηση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back