Oikonomou pisoi
ΒΟΥΛΗ

Συζήτηση για την εκπαίδευση της διασποράς

Εικόνα του άρθρου Συζήτηση για την εκπαίδευση της διασποράς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/09/2019, 20:59
ΒΟΥΛΗ - ΕΛΛΑΔΑ

Η Μερόπη Τζούφη, αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Ιωαννίνων, συμμετείχε στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.

H κα Τζούφη τόνισε ότι «η διαχρονική ύπαρξη ελληνικών κοινοτήτων και η μετανάστευση πολλών νέων προς τις χώρες του εξωτερικού επιτάσσουν την ουσιαστική στήριξη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «η υποστήριξη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης αποτελεί βασική προτεραιότητα, με κύριο στόχο τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και την παιδαγωγική υποστήριξη των μαθητών» και αναφέρθηκε σε ρυθμίσεις που έγιναν το 2016 για τη νομοθέτηση επικαιροποιημένου πλαισίου, την έγκαιρη απόσπαση των εκπαιδευτικών και τη ρύθμιση για τη διατήρηση της οργανικής θέσης των εκπαιδευτικών στα σχολεία της Ελλάδας.

Η κα Τζούφη κατέληξε λέγοντας ότι «η δέσμη αυτών των μέτρων επανέφερε την κανονικότητα στα σχολεία του εξωτερικού, συνέβαλλε στην ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης με τις ελληνικές κοινότητες και τους φορείς του εξωτερικού, ενώ σήμερα μας δίνει τη δυνατότητα να μιλήσουμε πιο στοχευμένα για τις ποιότητες της εκπαίδευσης και το περιεχόμενο των σπουδών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back