ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συζήτηση για την Eιδική Περιβαλλοντική Μελέτη (με μια αποχή)

Εικόνα του άρθρου Συζήτηση για την Eιδική Περιβαλλοντική Μελέτη (με μια αποχή)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/04/2023, 17:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στις 28 Απριλίου, δύο μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας για τη δημόσια διαβούλευση επί των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών για τις προστατευόμενες περιοχές Natura (μεταξύ των οποίων και η λίμνη Παμβώτιδα), συνεδριάζει η επιτροπή περιβάλλοντος, χωρικού σχεδιασμού και ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η επιτροπή περιβάλλοντος και όχι το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου είναι αυτή που θα γνωμοδοτήσει επί του σημαντικού αυτού θέματος. Για άλλη μια φορά, πρόκειται σαφώς για πολιτική επιλογή της περιφερειακής αρχής να μην πάει το θέμα στο ανώτατο όργανο.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, δεν θα συμμετάσχει πάντως η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου», με τον επικεφαλής της Σπύρο Ριζόπουλο να θυμίζει την προ δύο μηνών τοποθέτησή του. «Ο μόνος λόγος για τον οποίο ο κ. Καχριμάνης τις απέρριψε εντελώς (σ.σ. τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες) είναι επειδή δεν του επιτρέπουν να χωρέσει το τερατούργημα που θέλει να φτιάξει με το προκάτ στον παραλίμνιο χώρο. Έρχεται σήμερα χωρίς επιλογή και προσπαθεί στην Επιτροπή Περιβάλλοντος να μας παρασύρει όλους σε μια κοινή απόφαση νομιμοποίησης των επιθυμιών του. Εγώ νερό στο αυλάκι του κ. Καχριμάνη δεν ρίχνω και θα απέχω από τη συζήτηση», επισήμανε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back