Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σύσκεψη με τους περιφερειάρχες

Εικόνα του άρθρου Σύσκεψη με τους περιφερειάρχες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/10/2020, 19:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα πράγματα με την πανδημία έχουν δυσκολέψει αρκετά, οι γενικοί χειρισμοί δεν φαίνεται να έχουν αποτέλεσμα επί του παρόντος και η κυβέρνηση προσπαθεί να αναστρέψει την κατάσταση.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει νέο διάγγελμα στις 19.00 σήμερα, ενώ το πρωί, είχε σύσκεψη με τους περιφερειάρχες της χώρας, ανάμεσά τους και τον Αλέκο Καχριμάνη.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό το κεντρικό κράτος, αλλά και η περιφερειακή αυτοδιοίκηση και η τοπική αυτοδιοίκηση να συνεργαζόμαστε. Να είναι σε πλήρη εγρήγορση οι ελεγκτικοί σας μηχανισμοί αλλά και εσείς μέσα από τον δημόσιο λόγο τον οποίον αρθρώνετε να υποστηρίζετε τις πρωτοβουλίες», τόνισε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μητσοτάκης.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο γιατρός Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος παρουσίασε τα επιδημιολογικά δεδομένα και την κατάσταση του ΕΣΥ σε όλη τη χώρα.

Η πρώτη ηλικιακή ομάδα σε κρούσματα είναι πλέον η ομάδα 18-24 ετών και δεύτερη η ηλικιακή ομάδα 25-34, όπως είπε.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός σε περιοχές που έχουν σήμερα χαμηλό αριθμό κρουσμάτων γιατί όπως έχει δείξει η εμπειρία η κατάσταση μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Οι περιφερειάρχες από την πλευρά τους, ζήτησαν να λαμβάνουν κι αυτοί την πλήρη ενημέρωση που είχαν στη σύσκεψη, καθώς και να αρθούν γραφειοκρατικά εμπόδια για την ταχύτερη προμήθεια υλικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι το απόγευμα θα ανακοινωθούν πρόσθετα μέτρα. Ανάμεσα σε αυτά, είναι η σκέψη για ανοιχτό λιανεμπόριο στην κατηγορία 4. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι το πρόβλημα «εστιάζεται στη διασκέδαση», τις βραδινές ώρες.

Είπε επίσης ότι γνωρίζει ότι τα μέτρα μπορούν να δημιουργούν «μικρές μικρές συγκρούσεις συμφερόντων» σε τοπικό επίπεδο.

«Όλοι γνωρίζουμε τι γίνεται στις τοπικές κοινωνίες. Αυτά τα φαινόμενα πρέπει από κοινού να τα εξαρθρώσουμε και σε αυτό σας χρειαζόμαστε συμμάχους. Διότι έχουμε πια μία πολύ καλή εικόνα και μία δυνατότητα πρόβλεψης πού θα έχουμε πρόβλημα σε 7 μέρες σε 14 μέρες ώστε να μπορούμε να παίρνουμε μέτρα πριν και όχι μετά. Σταματώ εδώ η παρουσίαση που θα δείτε είναι η παρουσίαση την οποία βλέπουμε εμείς τρεις φορές την εβδομάδα». 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back