ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: «Φαιδρές» οι δηλώσεις Καχριμάνη

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: «Φαιδρές» οι δηλώσεις Καχριμάνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/01/2023, 17:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Χτες ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης έκανε μια από τις πολύ προσωπικές εκτιμήσεις που συνηθίζει ενίοτε, χωρίς όμως αυτές να ανταποκρίνονται ακριβώς στην πραγματικότητα.

Αυτή τη φορά όμως, το «γάντι σήκωσε» απευθείας ο ΣΥΡΙΖΑ, που απάντησε στις αιτιάσεις του περιφερειάρχη για τη μείωση της κτηνοτροφικής παραγωγής, την οποία αυτός απέδωσε «στους νόμους του 2016 και 2017».

Η Ολυμπία Τελιγορίδου και ο Σπύρος Αραχωβίτης, τομέαρχες Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, απαντούν με ανακοίνωσή τους ότι ο κ. Καχριμάνης έχει «επιλεκτική μνήμη», αποκαλούν τις δηλώσεις του «φαιδρές» και του καταλογίζουν ουσιαστικά αντιπολιτευτική τακτική, ενόψει των επόμενων περιφερειακών εκλογών, «και στην χειρότερη περίπτωση στην απέλπιδα προσπάθειά του να δικαιολογήσει την ανεπάρκειά του και το ανύπαρκτο έργο της μέχρι τώρα θητείας του».

Επίσης, του θυμίζουν ότι «στις 24 Οκτωβρίου 2017 σε αναπτυξιακό συνέδριο της Περιφέρειας δήλωνε πόσο αποτελεσματικός ήταν ο υπουργός, που έλυσε ζητήματα που χρόνιζαν και ανέφερε ως τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα την αδειοδότηση των σταβλικών εγκαταστάσεων, την στήριξη των νέων αγροτικών, την κατανομή των κονδυλίων».

Όντως, ο κ. Καχριμάνης φημίζεται για τις καλές σχέσεις που διατηρεί συνήθως, με τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, ανεξαρτήτως κυβέρνησης…

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν από την πλευρά τους ότι «η ‘ασφυξία’ των κτηνοτρόφων στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, η εκτόξευση στις τιμές των ζωοτροφών, στην ενέργεια και στα καύσιμα, το ‘πάρτι’ των ελληνοποιήσεων σε κρέας και γάλα και η νοθεία στη φέτα, μέσω και της απαξίωσης των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών, η ‘κατρακύλα’ στην παραγωγή γάλακτος και κρέατος, με την ταυτόχρονη αύξηση των τιμών καταναλωτή, η «γιγάντωση» των εισαγωγών, οι παλινωδίες στο θέμα των σταβλικών εγκαταστάσεων, το αντικτηνοτροφικό Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ 2023-2027, οι προβληματικές πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ και οι ελλιπείς αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, η ουσιαστική εγκατάλειψη από τη ΝΔ  του συστήματος ΑΡΤΕΜΙΣ να εφαρμόσει την ΚΥΑ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τα ισοζύγια  του γάλατος και η μη εφαρμογή του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τα νωπά και ευαλλοίωτα προϊόντα συγκαταλέγονται στα έργα και στις ημέρε» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που με υπερβάλλοντα ζήλο υποστηρίζει ο κ. Καχριμάνης.»

Του ζητούν τέλος να «ολοκληρώσει τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης αλλά και να ασχοληθεί με τα περιβαλλοντολογικά προβλήματα του Λούρου και του Αώου, τις εξορύξεις και τα ασφαλτικά στην Σαγιάδα, την παραβίαση του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου για την εξυπηρέτηση οικοδομικών δραστηριοτήτων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back