ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Εμβολιασμοί ημετέρων της ΝΔ και στα Γιάννενα»

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Εμβολιασμοί ημετέρων της ΝΔ και στα Γιάννενα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/01/2021, 16:27
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του, «προστίθεται» στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για τη διαδικασία εμβολιασμού.

Καταρχάς, αναφέρει ότι για να είναι αποτελεσματικό και επιτυχημένο το εγχείρημα, πρέπει να γίνει με διαφάνεια και ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών.

Καταγγέλλει ότι και στα Γιάννενα, παρατηρούνται φαινόμενα κατά προτεραιότητας εμβολιασμού «ημετέρων» της Νέας Δημοκρατίας, «καταστρατηγώντας κάθε πρωτόκολλο και κανόνα ακόμα και όταν πρόκειται για εμβολιασμούς υγειονομικού προσωπικού του ιδιωτικού τομέα».

Διαβάστε ακόμα: Έρχεται πλατφόρμα παραλαβής-χρήσης εμβολίων

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι  «αντιλαμβάνεται την εν λόγω συλλογική προσπάθεια ως ευκαιρία για να αποσπάσει μικροπολιτικά οφέλη», αναφερόμενος στις αλλαγές στο πρόγραμμα, τις δηλώσεις που δεν επιβεβαιώνονται, καθώς και τους εμβολιασμούς πολιτικών προσώπων κατά προτεραιότητα, που σταμάτησαν με πρωθυπουργική εντολή, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση τουλάχιστον.

«Μπορεί η τακτική αυτή να σταμάτησε μετά από ‘εντολή Μητσοτάκη’, ο οποίος ως νέος Μωυσής διορθώνει όλες τις αστοχίες, ωστόσο η συγκεκριμένη αθλιότητα τερματίστηκε λόγω της μαζικής κοινωνικής κατακραυγής, η οποία στηλιτεύτηκε ακόμα και από φιλικά -προς την κυβέρνηση- ΜΜΕ» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διατυπώνει τα εξής ερωτήματα: «Με ποια κριτήρια εμβολιάστηκαν όσοι δεν προβλεπόταν να εμβολιαστούν στη συγκεκριμένη φάση του προγράμματος, καθώς και ποια εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργήσουν στα Γιάννενα, αν θα χρησιμοποιηθεί το δίκτυο πρωτοβάθμιας περίθαλψης, πώς θα αντιμετωπιστούν προβλήματα ηλικιωμένων συμπολιτών που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή των πολιτών που πάσχουν από νοσήματα που καθιστούν αδύνατη τη μετακίνησή τους, καθώς και «γιατί δεν δίνεται στη δημοσιότητα η εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών,  η οποία καθορίζει με σαφήνεια την προτεραιότητα των εμβολιασμών ανά ομάδα του πληθυσμού».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back