ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Κατέρριψαν ισραηλινό F-16

Εικόνα του άρθρου Συρία: Κατέρριψαν ισραηλινό F-16
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/02/2018, 12:39
ΚΟΣΜΟΣ

Ένα ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος F-16 καταρρίφθηκε από συριακά αντιαεροπορικά πυρά ενώ πραγματοποιούσε επιδρομή σε ιρανική εγκατάσταση στη Συρία από την οποία είχε εκτοξευθεί ένα μην επανδρωμένο αεροπλάνο, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

«IDF (οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις) στοχοθέτησαν τα ιρανικά συστήματα ελέγχου στη Συρία που έστειλαν το #UAV στον ισραηλινό εναέριο χώρο. Μαζικά συριακά αντιαεροπορικά πυρά, ένα F16 συνετρίβη στο Ισραήλ, ο πιλότος είναι ασφαλής», έγραψε στο Twitter ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικας.

Είναι η πρώτη φορά που ο ισραηλινός στρατός ανακοινώνει ανοικτά πως επιτέθηκε εναντίον «ιρανικών στόχων» στη Συρία, από το 2011 που άρχισε ο πόλεμος στη γειτονική χώρα, όπου το Ιράν βοηθάει στρατιωτικά το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Σύμφωνα με το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, η πρώτη ισραηλινή αεροπορική επίθεση είχε στόχο μια στρατιωτική βάση στο κέντρο της χώρας. Το πρακτορείο υποστήριξε πως επλήγησαν περισσότερα από ένα αεροπλάνα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, οι ισραηλινές επιδρομές έγιναν εναντίον στόχων στο ανατολικό τήμα της επαρχίας Χομς (κεντρική Συρία), σε μια περιοχή όπου είναι παρούσες, όπως είπε, ιρανικές δυνάμεις, καθώς και μέλη της φιλοϊρανικής λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back