ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνεχίζεται το «μπρα ντε φερ»

Εικόνα του άρθρου Συνεχίζεται το «μπρα ντε φερ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/01/2019, 10:25
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης καυχήθηκε για τα «εύσημα που αποσπά η Περιφέρεια», για τα προγράμματα επιχειρηματικότητας που «τρέχει». Με την ανακοίνωσή του, δίνει συνέχεια στην άτυπη συζήτηση που έχει ανοίξει με συνυποψήφιούς του, οι οποίοι κατηγορούν την περιφερειακή αρχή για το αντίθετο, ότι δηλαδή δεν χειρίζεται σωστά τα προγραμματικά πλαίσια.

Μιλώντας στην Οικονομική Επιτροπή, ο κ. Καχριμάνης είπε επίσης ότι η Περιφέρεια «δημοσίευσε προσκλήσεις για τα προγράμματα της επιχειρηματικότητας, ενέταξε επενδυτικά σχέδια και στο τέλος του 2018 κάλυψε τον στόχο για το πλαίσιο επίδοσης. Και αυτά χωρίς να χρειαστεί να προσφύγει στη ‘βοήθεια’ του υπουργείου,  ώστε να εντάξει μέσω αυτού επενδυτικά σχέδια  προκειμένου  να μην απωλέσει πόρους από τον τομέα επιχειρηματικότητας του προγράμματός της».

Πρόσθεσε επίσης ότι η Περιφέρεια παρουσιάζει 291 εντάξεις στο ΕΠΑΝΕΚ που «αντιστοιχούν στο 45% του συνολικού ποσού που διατέθηκε για την ομάδα των λιγότερων αναπτυγμένων περιφερειών».

«Δεν φθάνει που είμαστε πρωτοπόροι στην Ελλάδα, ακούμε και λόγια και από πάνω» τόνισε,  και υπεραμύνθηκε των διαδικασιών αξιολόγησης στην Περιφέρεια Ηπείρου λέγοντας ότι «είναι απόλυτα διαφανείς, γίνονται με αδιάβλητο τρόπο».

Είπε ακόμα ότι υπάρχει ζήτημα με τα επενδυτικά σχέδια που δεν εντάχθηκαν, παρά την υψηλή βαθμολογία. «Για το θέμα αυτό,  κατέληξε, βρισκόμαστε  σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή, ώστε να διατεθεί επιπλέον χρηματοδότηση  στο Τομεακό του Υπουργείου. Είναι ένα αίτημα που δεν έχει ωριμάσει, θα ζητηθεί η συνδρομή του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης και είμαστε σε αναμονή».




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back