ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε Αττική και Εύβοια

Εικόνα του άρθρου Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε Αττική και Εύβοια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/02/2021, 20:28
ΕΛΛΑΔΑ

Η «Μήδεια» συνεχίζει να πλήττει την Αττική και την Εύβοια. Οι πυκνές χιονοπτώσεις έχουν αποκλείσει ολόκληρες περιοχές, με εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, η πλειονότητα των οποίων οφείλονται σε ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων που υποχωρούν υπό το βάρος του χιονιού.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι ενεργοποιείται και ο στρατός πλέον για να δοθεί λύση στα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκληθεί κυρίως στην Αττική αλλά και σε διάφορες περιοχές της χώρας με τις διακοπές ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με την πρόγνωση τους Εθνικού Αστεροσκοπείου οι πυκνές  χιονοπτώσεις, θα συνεχιστούν έως το πρωί της Τετάρτης, όμως με μειούμενη ένταση από αργά σήμερα βράδυ.


Κλειστή η Εθνική Αθηνών - Λαμίας

Οι αρχές ενημέρωσαν το απόγευμα, ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της Εθνικής Αθηνών – Λαμίας από Γέφυρα Καλυφτάκη έως τα όρια με το Νομό Βοιωτίας θα επιτραπεί από τις 7 το πρωί της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου. 

Οι αρχές επικαλούνται «τη συνεχιζόμενη έντασης του καιρικού φαινομένου της χιονόπτωσης, το οποίο έχει τοπικά χαρακτηριστικά, δημιουργώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο», ενώ κάνουν λόγο και «για λόγους ασφαλείας των χρηστών αυτού».

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από το 28 ως το 34ο χλμ και η Μεγάρων-Αλεποχωρίου, από τον 5ο χλμ έως το Αλεποχώρι, και στα δύο ρεύματα. Επίσης, άνοιξε η λεωφόρος Βασ. Σοφίας στην Αθήνα.


Τρεις νεκροί

Η επέλαση της κακοκαιρίας ήδη έχει αφήσει τρεις νεκρούς πίσω της. Οι δύο εξ' αυτών (στην Εύβοια)με αναπνευστικά προβλήματα, βρήκαν τον θάνατο καθώς το κομμένο ρεύμα δεν τους επέτρεψε να κάνουν χρήση των βοηθητικών συσκευών οξυγόνου. 

Τέλος, νεκρός μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων ο 56χρονος άνδρας που είχε εντοπιστεί νωρίτερα χωρίς τις αισθήσεις του, σε ορεινή τοποθεσία του χωριού Καμινάκι στο Οροπέδιο Λασιθίου

Νωρίτερα έγινε ευρεία σύσκεψη στη γραμματεία πολιτικής προστασίας με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο και να αποκατασταθούν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Φωτογραφία: REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back