Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η ένταση στα σύνορα (live blog)

Εικόνα του άρθρου Συνεχίζεται η ένταση στα σύνορα (live blog)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/03/2020, 20:50
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίστηκε και σήμερα η ένταση κατά μήκος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές Έβρου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επαναλαμβάνει ότι πρόκειται για μια οργανωμένη και συντονισμένη επιχείρηση που ενθαρρύνεται και κατευθύνεται από την τουρκική κυβέρνηση και πως η Ελλάδα δέχεται αιφνίδια και μαζική, πίεση από μετακινήσεις πληθυσμών στα ανατολικά, χερσαία και θαλάσσια, σύνορά της.

Στην προσπάθεια αυτή, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «η τουρκική πλευρά κατασκευάζει και διοχετεύει ψευδείς ειδήσεις σε βάρος της χώρας μας. Ακόμη μια τέτοια ψευδή είδηση κατασκεύασαν, σήμερα, με δήθεν τραυματίες και νεκρό από ελληνικά πυρά. Το διαψεύδω κατηγορηματικά».

Νωρίτερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για ένα νεκρό πρόσφυγα και πέντε τραυματίες, υποστηρίζοντας πως οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν πλαστικές, αλλά και πραγματικές σφαίρες.


Στο μεταξύ, λίγο μετά τις 8 το πρωί, σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, νέα ένταση προκλήθηκε στο φυλάκιο των Καστανιών, όταν ομάδα μεταναστών και προσφύγων από την άλλη πλευρά των συνόρων, άρχισε να εκτοξεύει πέτρες, ενώ βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα οι ελληνικές αρχές, εμφανίζει τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις να πετούν δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά. 

Πηγές: Euronews, efsyn, Ναυτεμπορική. Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back