Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνέχεια καταγγελιών από φορείς

Εικόνα του άρθρου Συνέχεια καταγγελιών από φορείς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2020, 15:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι καταγγελίες της απρόκλητης επίθεσης των αστυνομικών δυνάμεων την ημέρα του Πολυτεχνείου στα Γιάννενα, συνεχίζονται. Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, αφού χαιρετίζει όλους όσους «έσπασαν στην πράξη την απαγόρευση των συναθροίσεων της κυβέρνησης», καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση και την άσκηση ποινικών διώξεων στους εστιακούς φοιτητές με βαρύτατες και ανυπόστατες κατηγορίες.

«Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού αποδείχτηκε περίτρανα ότι η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν πρόσχημα για το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας» τονίζει σε ανακοίνωση.

Με ανακοίνωσή του, και το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την αστυνομική βία και καταστολή και ζητά την απόσυρση των μηνύσεων και των προστίμων σε βάρος των συλληφθέντων.

Την παύση της ποινικής δίωξης των φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τη διαγραφή των προστίμων ζητά και η Επιτροπή Οργανώσεων, Εργατικών/Φοιτητικών Συλλογικοτήτων, η οποία δίνει το νέο της ραντεβού στην απεργιακή κινητοποίηση της 26ης Νοεμβρίου με βασική διεκδίκηση την ενίσχυση των νοσοκομείων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back