Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνεδρίαση του… μισού Δημοτικού Συμβουλίου

Εικόνα του άρθρου Συνεδρίαση του… μισού Δημοτικού Συμβουλίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/09/2022, 00:47
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν προγραμματισμένη στις 2 το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη, όχι διά ζώσης. Μοναδικό θέμα της ατζέντας ήταν το εξής: «Έγκριση πρόσληψης ειδικού επιστήμονα για την υποστήριξη του Δήμου στην υλοποίηση του έργου SPROUT στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon 2020».

Στην τηλεδιάσκεψη αυτή, το «παρών» έδωσε και η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, η οποία δεν έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από την τηλε-συνεδρίαση, απουσίαζαν οι επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι δύο παρατάξεων: «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» του Θωμά Μπέγκα και «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή» του Λάζαρου Νάτση, ενώ αποχώρησε η Όλυ Τσουμάνη από τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Η κα Τσουμάνη κατήγγειλε ως «προσχηματική» τη συνεδρίαση, όπως κατήγγειλε και το γεγονός ότι η συνεδρίαση δεν γίνεται διά ζώσης.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ προσπάθησε να αντικρούσει τα περί «προσχηματικής συνεδρίασης» και είπε ότι «κανείς δεν φοβάται τον διάλογο». Έστρεψε δε την προσοχή του ιδίως προς την παράταξη του κ. Μπέγκα λέγοντας ότι «λυπάμαι που η μείζονα αντιπολίτευση επιλέγει να απέχει από τη συνεδρίαση του σώματος».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back