ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Μέρκελ-Ερντογάν

Εικόνα του άρθρου Συνάντηση Μέρκελ-Ερντογάν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/02/2017, 12:22
ΚΟΣΜΟΣ

Με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ συναντάται σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Στο επίκεντρο των επαφών αναμένεται να βρεθούν η εκεχειρία στη Συρία, το προσφυγικό και το Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, η Τουρκία είναι για την Ε.Ε. «ένας εξαιρετικά σημαντικός γείτονας και εταίρος», με τον οποίο η Γερμανία διατηρεί στενές σχέσεις και λόγω των «εκατομμυρίων ανθρώπων τουρκικής καταγωγής» που ζουν στη χώρα.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης σημείωσε ακόμη ότι στις συναντήσεις της η κ. Μέρκελ θα αναφερθεί στην κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία μετά το πραξικόπημα σε ό,τι αφορά τα ατομικά δικαιώματα και την ελευθερία τύπου. Ο κ. Ζάιμπερτ παρέπεμψε σε παλαιότερες δηλώσεις της γερμανικής κυβέρνησης και της καγκελαρίου, που ασκούσαν κριτική στην στάση της τουρκικής κυβέρνησης μετά το πραξικόπημα.

Σημειώνεται ότι χθες Τετάρτη, η κ. Μέρκελ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εν όψει της επίσκεψής της στην Τουρκία. Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος συνομίλησαν για το Κυπριακό, τις ευρωτουρκικές σχέσεις και το προσφυγικό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back