Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνάντηση καθαριστριών με τη Ένωση Αξιωματικών Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Συνάντηση καθαριστριών με τη Ένωση Αξιωματικών Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/01/2021, 11:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι απολυμένες καθαρίστριες των αστυνομικών τμημάτων συναντήθηκαν παραμονές πρωτοχρονιάς με την Ένωση Αξιωματικών Ιωαννίνων θέλοντας να μεταφέρουν τα αιτήματα τους για την παράταση των συμβάσεων τους. Στην συνάντηση εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου παρευρέθηκε ο γενικός γραμματέας του, Κώστας Ηλίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, η εταιρία που ανέλαβε εργολαβικά την καθαριότητα, προσφέρει υπηρεσίες «μόλις 2 μέρες την εβδομάδα, αντί 5 ημερών όπως ισχύει με το καθεστώς απασχόλησης των συμβασιούχων καθαριστριών».

Επίσης, σύμφωνα με τις καθαρίστριες «ο εργοδότης ανάδοχος προσέγγισε ορισμένες από αυτές ζητώντας τους να απασχοληθούν για 3,5 ευρώ την ώρα, δηλαδή να αμείβονται με 70 και 80 ευρώ το μήνα, αμοιβή που δεν επαρκεί ούτε για την μετάβαση τους στα αστυνομικά τμήματα αφού τα τελευταία είναι διασκορπισμένα δεκάδες χιλιόμετρα γύρω από τα Γιάννενα».

Σημειώνουν ακόμα ότι «αδιευκρίνιστο παραμένει έναν ο εργολάβος μπορεί να τηρήσει της συμβατικές του υποχρεώσεις λόγο έλλειψης προσωπικού εξαιτίας και των αμοιβών πείνας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι για την δημόσια υγεία».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back