Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Συναγερμός» στα γηροκομεία των Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου «Συναγερμός» στα γηροκομεία των Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2020, 16:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύο νέα κρούσματα που αφορούν κρίσιμες δομές στα Γιάννενα, ανακοινώθηκαν πριν από λίγο. Πρόκειται για τον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας και για το Γηροκομείο «Ζωσιμάδων». Την ανακοίνωση έκανε ο Δήμος Ιωαννιτών, ο οποίος έρχεται να αντιμετωπίσει με τον σωστό τρόπο το κομμάτι της ενημέρωσης.

Όπως επισημαίνεται, ο Δήμος Ιωαννίνων ενημερώθηκε ότι εργαζόμενη στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας βρέθηκε θετική στον Covid-19. Η συγκεκριμένη υπάλληλος απουσίαζε κάνοντας χρήση κανονικής άδειας την τελευταία εβδομάδα. «Αρκετές ημέρες δηλαδή πριν βρεθεί θετική, δεν είχε καμία επαφή με τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στη δομή» τονίζεται.

Tο «επικίνδυνο», θεωρητικά, κρούσμα, είναι το δεύτερο που αφορά εργαζόμενο στο Γηροκομείο «Ζωσιμάδων», το οποίο διαχειρίζεται η Μητρόπολη Ιωαννίνων. Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος είχε βρεθεί και στις εγκαταστάσεις του Ζωγράφειου Οίκου, δεδομένου ότι ο Δήμος έχει συνεργασία με το Γηροκομείο «Ζωσιμάδων» στη λειτουργία του Οίκου Ευγηρίας.

Ο Δήμος επικοινώνησε άμεσα με τον ΕΟΔΥ. Κινητή μονάδα προχωρά στη δειγματοληψία και τον έλεγχο όλων των ηλικιωμένων και του προσωπικού. Τα αποτελέσματα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά, είναι αρνητικά, όπως αναφέρεται.

Σημειωτέον ότι μέχρι στιγμής η Μητρόπολη Ιωαννίνων δεν έχει εκδώσει ακόμα ανακοίνωση για το Γηροκομείο «Ζωσιμάδων».

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back