Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Συνθήματα και μπογιές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

Εικόνα του άρθρου Συνθήματα και μπογιές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/02/2018, 20:58
ΕΛΛΑΔΑ

Με κόκκινες μπογιές και την αναγραφή απειλητικών συνθημάτων στον τοίχο, άγνωστοι επιτέθηκαν στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη στην περιοχή της Ακρόπολης.

«Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της πλατείας Συντάγματος» γράφουν χαρακτηριστικά.

Ο μουσικοσυνθέτης είναι ένας από τους βασικούς ομιλητές στον αυριανό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Καμία προσαγωγή δεν έχει γίνει μέχρι τώρα.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον βανδαλισμό στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και υπενθυμίζει ότι «η Κυβέρνηση είναι απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών και την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου. Οι παρακρατικές μέθοδοι» συμπληρώνει, «όχι μόνον αποδοκιμάζονται από σύσσωμη την ελληνική κοινωνία, αλλά δεν φοβίζουν και ούτε πτοούν τους πολίτες».

«Ας μην τα κάνουμε όλα ίσωμα. Κανείς και ειδικά ο Μίκης δεν μπορεί να κριθεί από μια και μόνο απόφαση του. Η τεράστια προσφορά του στην Ελλάδα και στην τέχνη δεν αλλάζει επειδή είπε ότι θα μετάσχει στο συλλαλητήριο. Η ιστορία του δεν μουτζουρώνεται», έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού στο tweeter.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται: «Στεκόμαστε απέναντι σε πρακτικές βανδαλισμού όπως τα συνθήματα και οι μπογιές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη. Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για αντιπολιτευτική σπέκουλα».

"Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση των «γνωστών - αγνώστων» στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη" δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου.


ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Οι «αναρχικές/αναρχικοί» ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη στην Ακρόπολη.

«Σήμερα το μεσημέρι μερικές συντρόφισσες και σύντροφοι παρεμβήκαμε στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, γράφοντας στην πρόσοψη: ‘Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της πλατείας Συντάγματος’. Στη συνέχεια πετάξαμε μπογιές και αποχωρήσαμε», αναφέρει η ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back