ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συν 50 στη «Δωδώνη»

Εικόνα του άρθρου Συν 50 στη «Δωδώνη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/08/2019, 17:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συν 50 εργαζόμενους έχει στη διάθεσή της πια η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη». Οι προσλήψεις ολοκληρώθηκαν πριν μια εβδομάδα. Η ανακοίνωση περί προσλήψεων είχε γίνει τον Ιούλιο, με τη διοίκηση να δίνει έμμεσα και μια… ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

Σε σημερινή συνάντηση των δημοσιογράφων με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Μιχάλη Παναγιωτάκη, ο τελευταίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις νέες προσλήψεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η αύξηση της απασχόλησης είναι στο top 10 μιας λίστας πραγμάτων που θα ήθελε να κάνει μια εταιρία». Οι περισσότερες από τις νέες αυτές θέσεις εργασίες, αφορούν αμιγώς παραγωγικές υπηρεσίες.

Ο κ. Παναγιωτάκης ανέφερε δε ότι από το 2013, όταν και άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς της «Δωδώνης», οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν από 300 σε 550 (από τις οποίες οι 30-35 είναι στο εργοστάσιο της Θήβας).

Από το τραπέζι της συζήτησης, δεν θα μπορούσε να λείψει η αναφορά στην πορεία του παραγωγικού τομέα, η οποία θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Και η περιγραφή του κ. Παναγιωτάκη είναι αρκετά χαρακτηριστική: Μικροί παραγωγοί που τείνουν να εκλείψουν και μεγάλοι παραγωγοί που δεν είναι πολύ. «Είναι ένα ανησυχητικό φαινόμενο σε εθνικό επίπεδο. Η Ελλάδα παράγει σε μια πολύ καλή χρονιά 600.000 τόνους αιγοπρόβειο γάλα. Χρόνο με τον χρόνο τα νούμερα είναι πτωτικά» τόνισε. Εκτίμησε ότι σε κεντρικό επίπεδο πρέπει να δημιουργηθεί ένας «οδικός χάρτης» για τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να υπάρξει προστασία του εθνικού προϊόντος, του γάλακτος. «Σε αυτή την τη διεργασία, είναι πολύ σημαντικό η κάθε γαλακτοβιομηχανία να προασπίσει το εθνικό προϊόν χρησιμοποιώντας μόνο ελληνικό γάλα. Δεν φαίνεται τόσο μεγάλο το πρόβλημα, γιατί υπάρχουν βιομηχανίες και ξένο γάλα. Δεν είναι σωστή και υγιής λύση. Ο πρωτογενής τομέας είναι ο πλέον σημαντικός, πιο σημαντικός και από τον τουρισμό, ο οποίος, ως παροχή υπηρεσιών, σήμερα υπάρχει, αύριο όχι» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις τιμές του γάλακτος για τους παραγωγούς, ο κ. Παναγιωτάκης  ανέφερε ότι είναι νωρίς ακόμη. «Γενικά όμως κινούμαστε πάντα με βάση την αγορά και η αγορά δεν δείχνει ούτε ανάταση ούτε μείωση. Ούτως ή άλλως, η διαφορά μας στην ονομαστική τιμή είναι αρκετά μεγάλη σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ό,τι και να γίνει η υφιστάμενη τιμή είναι ήδη η υψηλότερη» είπε. 

Κατά τα άλλα, έκανε αναφορά στην επένδυση στον εκσυγχρονισμό και στην ανάπτυξη της εταιρίας («πάνω από 6 εκατ.  ευρώ τα τελευταία χρόνια» είπε) και στην εκπαίδευση των παραγωγών: «Τους παρέχουμε δωρεάν επιστημονική υποστήριξη. Το πρότζεκτ προς το παρόν είναι μικρό σε σύγκριση με το σύνολο των παραγωγών. Σιγά σιγά το αναπτύσσουμε όμως. Έχουμε γύρω στους 200 παραγωγούς, και φέτος σκεφτόμαστε να προσθέσουμε άλλους 100».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back