ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συμπόσιο γλυπτικής και παράλληλες εκδηλώσεις

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/08/2016, 21:39
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το 7ο συμπόσιο γλυπτικής, που θα διαρκέσει από 19 Αυγούστου έως 10 Σεπτεμβρίου, επιστρέφει στο Ελληνικό του δήμου Βορείων Τζουμέρκων και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης». Οι καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος, είναι: Θεόδωρος Παπαγιάννης, Σπύρος Λισγάρας, Ιορδάνης Ποιμενίδης, Μιχάλης Κωστάκης, Αντώνης Τριανταφύλλου, Fattos Shulli, βοηθός: Εβίτα Θεοχάρη. Ο κάθε επισκέπτης του μουσείου θα μπορεί να παρακολουθήσει το συμπόσιο και να συζητήσει με τους γλύπτες.

Στo πλαίσιο του 7ου συμποσίου θα γίνουν οι παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Την Παρασκευή 19 Αυγούστου, στις 20:30, θα παρουσιαστεί το βιβλίο του ηπειρώτη συγγραφέα Θοδ. Δεύτου «Ηπειρώτικος γάμος», από την εκπαιδευτικό Αλέκα Στεργίου. Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά του πολιτιστικού συλλόγου Ελληνικού με την κομπανία του Γιώργου Πατσιούρα. Και μετά... φυσικά γλέντι.

Το Σάββατο 20 Αυγούστου, στις 20:30, ο μουσικοσυνθέτης Νίκος Παπακώστας θα παρουσιάσει το έργο «Αποκάλυψη του Ιωάννη», ένα πολυθέαμα με λόγο, εικόνα και ήχο. Την Κυριακή 21 Αυγούστου, στις 20:30, θα πρβληθούν δύο βίντεο του Νίκου Παπακώστα: «Τα μνημεία της Άρτας» και η «Ηπειρωτική πεντατονία με το πολυφωνικό της Ηπείρου και το συγκρότημα Λαλητάδες». Την Τετάρτη 24 Αυγούστου, στις 20:30, θα γίνει διάλεξη με θέμα «Οι θησαυροί του νέου μουσείου της Ακρόπολης των Αθηνών», με ομιλητή τον αρχιτέκτονα και ιστορικό της τέχνης Κώστα Ν. Καζαμιάκη.

Όλες οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Οι παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις γίνονται με πρωτοβουλία του Ομίλου Φίλων του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης», της Αδελφότητας συγχωριανών Ελληνικού της Αθήνας «Η Τσούκα» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελληνικού. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back