ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συμπόσιο γλυπτικής, ετών 9

Εικόνα του άρθρου Συμπόσιο γλυπτικής, ετών 9
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/08/2018, 17:57
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το 9ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» στο Ελληνικό του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων επιστρέφει από 17 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου. Φέτος, στο συμπόσιο θα συμμετάσχουν οι καλλιτέχνες Έκτωρ Παπαδάκης, Γιώργος Σταματόπουλος, Σπύρος Λισγάρας, Fato Shuli και φυσικά ο Θεόδωρος Παπαγιάννης.

Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει στις 17 Αυγούστου, στις 18:00. Πρόκειται για μια μικρή γιορτή, που θα αφορά ξεναγήσεις στο μουσείο, επίσκεψη στο μοναστήρι της Τσούκας μέσω του δρόμου των γλυπτών και γλέντι με την παραδοσιακή κομπανία του τραγουδιστή Γιώργου Πατσούρα.

Στις 18 Αυγούστου, στις 20:00, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Νίκου Παπακώστα «Ένα απόγευμα στο εργαστήρι του Θεόδωρου Παπαγιάννη».

Στις 19 Αυγούστου, στις 20:00, θα γίνει διάλεξη με θέμα «Τα συμπόσια της αρχαιότητας και το συμπόσιο γλυπτικής στο Ελληνικό Ιωαννίνων. Ομοιότητες και διαφορές» από τον αρχιτέκτονα και ιστορικό της τέχνης Κωστή Ν. Καζαμιάκη.

Στις 22 Αυγούστου, στις 20:00, θα ανέβει η θεατρική παράσταση «Η Γκόλφω» σε σκηνοθεσία της θεατρολόγου Σοφίας Μπλέτσου, με συμμετοχή ερασιτεχνών ηθοποιών από το χωριό.

Στις 25 Αυγούστου, στις 20:00, θα γίνει μια σύμπραξη κλασικής μουσικής και χορού-moving soundscapes με τον Κώστα Λεοντάρη στο βιολί, τον Αλέξη Μπάγια στην κιθάρα και την Ελεωνόρα Ηλία στον χορό.

Στις 26 Αυγούστου, στις 20:00, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χαράλαμπος Νούτσος και ο Θεόδωρος Παπαγιάννης θα παρουσιάσουν το βιβλίο του Κώστα Δ. Βασιλείου «Το Ελληνικό (Λοζέτσι)».

Στις 29 Αυγούστου, στις 20:00, είναι η σειρά μιας ποιητικής βραδιάς με επιμέλεια του Τάσου Κανάτση. Ποιητές της πόλης θα διαβάσουν ποιήματα και θα ακολουθήσει ρεμπέτικη βραδιά με τον Βαγγέλη Αγγέλη.

Στις 2 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, θα γίνει ομιλία του καθηγητή Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Ευάγγελου Αυδίκου με τίτλο «Ο ποιητής Κώστας Κρυστάλλης».

Στις 5 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, θα διοργανωθεί ένας λαϊκός δρόμος για παιδιά και ενήλικες από το μοναστήρι της Τσούκας μέχρι το μουσείο, με την επιμέλεια του προπονητή Γιάννη Δημ. Οικονόμου, ο οποίος κατάγεται από το Ελληνικό.

Στις 5 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, θα ανέβει η θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων «Το τάβλι».

Στις 7 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, συναυλία του τραγουδοποιού Χρήστου Θηβαίου.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Όλες οι παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και συνδιοργανώνονται από τον Όμιλο Φίλων του Μουσείου «Θεόδωρος Παπαγιάννης», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελληνικού-Αδελφότητα Ελληνικού «Η Τσούκα» και την ποδοσφαιρική ομάδα «Αναγέννηση Ελληνικού.



*Φωτογραφία του Δημήτρη Κατσάνου από το περσινό συμπόσιο γλυπτικής στο Ελληνικό. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back