ΗΠΕΙΡΟΣ

Συμμορία διαρρηκτών με συγγενικές σχέσεις

Εικόνα του άρθρου Συμμορία διαρρηκτών με συγγενικές σχέσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/04/2018, 20:45
ΗΠΕΙΡΟΣ

Μια συμμορία οκτώ ατόμων, από 15 έως 23 χρονών, οι οποίοι διατηρούν μεταξύ τους στενούς οικογενειακούς δεσμούς, «χτυπούσε» σπίτια, επιχειρήσεις, καταστήματα και αυτοκίνητα στην Πρέβεζα, και συγκεκριμένα στην πόλη και σε περιοχές κοντά στη Βιομηχανική Περιοχή. 

Οι επτά από τους οκτώ νέους (ο όγδοος αναζητείται) συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς στην Πρέβεζα και στην Τρίπολη. Η δικογραφία που κατατέθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, περιλαμβάνει και τους γονείς των ανηλίκων για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν εξακριβωθεί μέχρι στιγμής, η συμμορία (με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά) διέπραξε 37 κλοπές από τον Σεπτέμβριο του 2017. Σε ανακοίνωσή της, η Αστυνομία σημειώνει ότι τα μέλη της συμμορίας διαθέτουν τεχνογνωσία στη διάρρηξη θυρών ή παραθύρων, ακόμα και με συστήματα ασφαλείας. Κατά τη δράση τους, διατηρούσαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους (με κουκούλες, σεντόνια κ.α). Τα κλοπιμαία τα διοχέτευαν άμεσα σε δίκτυο κλεπταποδόχων που είχαν αναπτύξει. 

Η λεία τους αποτελούνταν από χρηματικά ποσά και κοσμήματα μέχρι ηλεκτρικές συσκευές και εργαλεία. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back