Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Συμμαχία Ηπειρωτών»: Θέλει μια πιο ανοιχτή παράταξη

Εικόνα του άρθρου «Συμμαχία Ηπειρωτών»: Θέλει μια πιο ανοιχτή παράταξη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/08/2018, 13:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια πιο ανοιχτή παράταξη θέλει να γίνει η «Συμμαχία Ηπειρωτών», η οποία στις περιφερειακές αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 είχε στηριχτεί από τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. «Μια περιφερειακή παράταξη με μονοκομματική αναφορά είναι καταδικασμένη σε αποτυχία» είναι χαρακτηριστική φράση της στη δημόσια ανακοίνωση που εξέδωσε, μετά από συνάντηση των μελών της. 

Στο πνεύμα λοιπόν της διεύρυνσης, και βάσει των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί με τον νέο εκλογικό νόμο, η παράταξη με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα αποφάσισε να ανοίξει τον διάλογο «με όλο το φάσμα των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου: από τις παρυφές της κεντροδεξιάς μέχρι την παραδοσιακή αριστερά που είναι γνωστό ότι δεν συζητάει αυτή την εκδοχή στη βάση διακηρυγμένων διαφωνιών». Καταθέτει δε την άποψη ότι η αυτοδιοίκηση έχει τα δικά της κριτήρια στα ζητήματα των συνεργασιών, τα οποία είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

«Η ‘Συμμαχία Ηπειρωτών’ δημιούργησε ένα σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναλωθεί. Αντίθετα, πρέπει να συμπληρωθεί και μαζί με άλλες κοινωνικές δυνάμεις και συλλογικότητες να αποτελέσει εφαλτήριο για συμπόρευση και συστράτευση ικανών αυτοδιοικητικών στελεχών με στόχο και σκοπό την ανατροπή της σημερινής πραγματικότητας που βιώνουν οι Ηπειρώτες και την οποία χαρακτηρίζει ένα κατεστημένο σύστημα απολυτότητας, πολιτικού εγωισμού και διχαστικού λόγου που εξυπηρετεί μόνο τον αρχηγό και την αυλή του» τονίζεται στην ανακοίνωση, βάζοντας στο στόχαστρο τον σημερινό περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στην ενδυνάμωση της επικοινωνίας της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» με την περιφερειακή παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Ήπειρος Ανατροπής» (μια… επιχείρηση που προκάλεσε τις αντιδράσεις του ΚΙΝΑΛ), μέσω της κοινής εκδήλωσης που είχε γίνει για την απλή αναλογική. «Η δημόσια αντιπαράθεση στελεχών της παράταξης για την συγκεκριμένη εκδήλωση κρίθηκε υπερβολική» επισημαίνεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back