Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το κατά Φορτσάκη «δημοκρατικό τόξο» δεν έχει αριστερά…

Εικόνα του άρθρου Το κατά Φορτσάκη «δημοκρατικό τόξο» δεν έχει αριστερά…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/09/2016, 02:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια δήλωση από αυτές που… αγαπάει τελευταία η επικαιρότητα, έκανε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα. Ο κ. Φορτσάκης σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα σχηματίσει «κυβέρνηση αρίστων», ενδεχομένως και με εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και καθορίζοντας το, κατά την αντίληψή του «δημοκρατικό τόξο», το οριοθέτησε περίπου μέχρι εκεί που τελειώνει το… Ποτάμι:

«Να ανοίξει η ΝΔ την αγκαλιά της σε όλους τους Έλληνες είτε ανήκουν σε αυτή είτε όχι, υπό τον όρο ότι είμαστε πάντοτε στο δημοκρατικό τόξο από την δεξιά ίσα με τις παρυφές της κεντροαριστεράς και ότι είμαστε υπέρ της Ευρώπης». Η δήλωση μοιάζει λίγο με... χρησμό, ωστόσο ο κ. Φορτσάκης, συνήθως όταν μιλάει για "δημοκρατικό τόξο" μάλλον εννοεί κυρίως τη ΝΔ. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο κ. Φορτσάκης, πριν από 20 μήνες, ένα πρωί δήλωνε ότι ναι μεν οι προτάσεις  «κόμμα του δημοκρατικού τόξου» αποτελούν τιμή, αλλά ο ίδιος παραμένει «προσηλωμένος» στην ανασυγκρότηση του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Λίγες μέρες αργότερα, ήταν υποψήφιος Επικρατείας με τη ΝΔ…

Το «δημοκρατικό τόξο» φυσικά, κυμαίνεται ανάλογα την ερμηνεία που του δίνει ο καθένας. Πριν από ένα χρόνο περίπου τον όρο χρησιμοποιούσε και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ενώ ήδη, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της αριστεράς, δεν ορίζει ως αριστερό τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτού του τύπου οι κατατμήσεις που φτάνουν μέχρι εκεί που αγγίζει η εκλογική εμβέλεια της ΝΔ, συνήθως παραπέμπουν σε ένα παρελθόν, όχι τιμητικό για την ελληνική Δεξιά. Ειδικά την εποχή που η λογική των άκρων προσπαθεί να ανασκευάσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ιστορίας.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back