Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σύμφωνο το Επιμελητήριο με το ΣΒΑΚ

Εικόνα του άρθρου Σύμφωνο το Επιμελητήριο με το ΣΒΑΚ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/12/2018, 14:46
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μέσα από το πρίσμα της επιχειρηματικότητας, «αντιμετωπίζει» το Επιμελητήριο Ιωαννίνων το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Ιωαννιτών, το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι σήμερα.

Το Επιμελητήριο κατέθεσε τη θέση του μέσω δήλωσης του προέδρου του Γιάννη Μήτση. Ο κ. Μήτσης κρίνει θετική τη συνολική θεώρηση του ΣΒΑΚ, με έμφαση στην ενοποίηση του διοικητικού και εμπορικού κέντρου της πόλης με το Κάστρο και το παραλίμνιο μέτωπο.

Για τις δύο εναλλακτικές λύσεις του σχεδίου με επίκεντρο την πεζοδρόμηση της Αβέρωφ, ο κ. Μήτσης περιορίζεται να πει ότι «οι δραστηριοποιούμενες εμπορικές επιχειρήσεις, με τις οποίες βρισκόμαστε σε επαφή και συνεννόηση, είναι θετικές». Όσο για την προτεινόμενη πεζοδρόμηση της Διον. Φιλοσόφου, της παραλίμνιας οδού, κάνει την ευχή «να λειτουργήσει όπως προβλέπει το σχέδιο, χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα στην εύρυθμη καθημερινότητα της πόλης».

Στη δήλωσή του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου υπενθυμίζει ότι στο παρελθόν ο φορέας έχει διατυπώσει «γενναία την άποψή του» για σχεδιασμούς και μελέτες των τοπικών αρχών ή του κεντρικού κράτους που θα λειτουργούσαν βλαπτικά για επιχειρήσεις. Και δίνει ως παράδειγμα τη μελέτη ανακατασκευής της οδού Νιάρχου και τις άδειες παραγωγής ενέργειας από βιοαέριο στη Βιομηχανική Περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back