Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σύλλογος ΟΤΑ: Αναφορά για τους οδηγούς στους Σταθμούς Μεταφόρτωσης

Εικόνα του άρθρου Σύλλογος ΟΤΑ: Αναφορά για τους οδηγούς στους Σταθμούς Μεταφόρτωσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/03/2023, 17:34
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων έστειλε σήμερα αναφορά στους Δήμους Ζίτσας και Ιωαννιτών, καθώς και στην Τροχαία Ιωαννίνων και στην Επιθεώρηση Εργασίας, σχετικά με τη δοκιμαστική λειτουργία των σταθμών μεταφόρτωσης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο σύλλογος έκανε την αναφορά για να ενημερωθούν οι φορείς ότι «με βάση τη νομοθεσία, τα οχήματα που φορτώνουν και μεταφέρουν τα container με τα συμπιεσμένα απορρίμματα από τους ΣΜΑ προς τη ΜΕΑ οφείλουν να τα οδηγούν χειριστές μηχανημάτων έργου και όχι οδηγοί».

Ο σύλλογος αναφέρει ότι «αν οι οδηγοί (σ.σ. στους Δήμους) είναι λιγότεροι από τους απαιτούμενους, οι χειριστές μηχανημάτων έργου είναι τόσο λίγοι που πολλά δημοτικά μηχανήματα είναι παροπλισμένα επειδή δεν υπάρχουν χειριστές. Ταυτόχρονα όμως, εγείρεται σοβαρό θέμα για την ασφάλεια των εργαζομένων που δεν έχουν γνώσεις για να χειριστούν ένα μηχάνημα που θα φορτώσει ένα container βάρους 21 τόνων».

Τέλος, ο σύλλογος σημειώνει πως οι ΣΜΑ έπρεπε να λειτουργούν εδώ και χρόνια με μόνιμο προσωπικό του ΦΟΔΣΑ και έχει καταγγείλει επίσης «τις πρακτικές ιδιωτικοποίησης που εφαρμόζουν από κοινού οι Δημοι, ο ΦΟΔΣΑ και η Περιφέρεια, που δεν προσλαμβάνουν εργαζόμενους για τη λειτουργία των ΣΜΑ ώστε να περάσει η διαχείριση απευθείας στους εργολάβους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back