Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σύλλογος ΟΤΑ: «Ακατάλληλο το δημαρχείο Ζίτσας»

Εικόνα του άρθρου Σύλλογος ΟΤΑ: «Ακατάλληλο το δημαρχείο Ζίτσας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/08/2022, 15:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του, ζητάει να απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι-ες από το κεντρικό δημαρχείο του Δήμου Ζίτσας στην Ελεούσα, λέγοντας ότι το κτίριο είναι ακατάλληλο.

«Αρκούσε μια δυνατή βροχή για να ‘ναυαγήσει’ το σχέδιο του δημάρχου αφού κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκαλύφτηκε η στατική ανεπάρκεια του κτιρίου εξαιτίας της μειωμένης αντοχής του μπετόν, και το δημαρχείο να πλημμυρίσει με τα νερά της βροχής που περνούσαν από τις ρωγμές στην πλάκα του κτιρίου» αναφέρει ο σύλλογος και συμπληρώνει:

«Τα προβλήματα του Δημαρχείου οφείλονται στο γεγονός ότι τμήμα του είναι φτιαγμένο από σκυρόδεμα που απαγορεύεται η χρήση του στην κατασκευή κτιρίων (C8/10) δε είναι απαγορευτική μόνο η ανέγερση νέου ορόφου, αλλά και η χρήση του κτιρίου».

Επίσης αναφέρει ότι ο χώρος έχει χαρακτηριστεί «εργοτάξιο» αλλά «αν είναι εργοτάξιο, τότε απαγορεύεται και ο δήμαρχος αλλά και οι υπάλληλοι να εργάζονται μέσα, ακόμα περισσότερο να εξυπηρετούν και το κοινό».

Ζητάει τέλος να απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι-ες και το κοινό από το ακατάλληλο κτίριο. «Ο Δήμαρχος με τους Δημοτικούς Συμβούλους μπορεί να επιλέγει να στεγάζεται σε έναν επικίνδυνο χώρο. Δεν μπορούν όμως να θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζόμενων» καταλήγει ο σύλλογος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back