ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σύλλογος εργαζόμενων ΟΤΑ: «Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού»

Εικόνα του άρθρου Σύλλογος εργαζόμενων ΟΤΑ: «Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/03/2023, 13:04
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο σύλλογος εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων δηλώνει αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού με το νόμο που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Τονίζει μεταξύ άλλων ότι έτσι, αίρονται τα προστατευτικά μέτρα και η «ολοκληρωτική παράδοση της ύδρευσης και αποχέτευσης στα χέρια μεγαλοεργολάβων και επιχειρηματικών κολοσσών και η παράλληλη ενσωμάτωση οδηγιών της ΕΕ για την εμπορευματοποίηση του νερού προωθείται για να ανοίξουν νέα πεδία επενδύσεων στους τομείς αυτούς, που θα χρυσοπληρώσει ο λαός και με την αύξηση της τιμής του νερού, εντάσσοντας το νερό στη λογική της κερδοφορίας».

Κάνει μια αναδρομή σε διάφορες ρυθμίσεις και καμπές της ιστορίας της διαχείρισης του νερού και καταλήγει:

«Λέμε όχι στην ‘απελευθέρωση’, την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση του νερού. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους του κλάδου και όλο το λαό και διεκδικούμε: φτηνό και ποιοτικό νερό, άμεση μείωση όλων των τιμολογίων, κυρίως σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, μαζί με μια ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα για την αξιοπρεπή διαβίωση, σταθερή δουλειά για το σύνολο του κλάδου, έξω οι εργολάβοι, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νερό και τη διαχείρισή του».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back