ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συγχαρητήρια δημάρχου σε Γ. Σαλαντή και Σ. Ντούγια

Εικόνα του άρθρου Συγχαρητήρια δημάρχου σε Γ. Σαλαντή και Σ. Ντούγια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/12/2018, 16:46
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πριν από λίγες ημέρες, ανακοινώθηκε από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Thomson Reuters η λίστα 6000 επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, όπως προκύπτει από την απήχηση του έργου τους την τελευταία 11ετία. Σε αυτή τη λίστα, συμμετέχουν και δύο καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η Γεωργία Σαλαντή και ο Σωτήρης Ντούγιας.

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Ιωαννιτών συγχαίρει και τους δύο πανεπιστημιακούς. «Η δική τους διάκριση αντανακλά τόσο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όσο και στο Δήμο Ιωαννιτών, συντηρώντας μέχρι τις μέρες το προσωνύμιο της πόλης ‘Γιάννενα, πρώτα στ’ άρματα, στα γρόσια και στα γράμματα. Όπως λοιπόν στο παρελθόν η πόλη των Ιωαννίνων έχει αναδείξει μεγάλες μορφές των τεχνών και των γραμμάτων με τεράστια συμβολή στην πολιτιστική αλλά και οικονομική αναγέννηση της χώρας, έτσι και σήμερα παραμένει μια σύγχρονη πόλη με ένα κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα με σπουδαίους επιστήμονες» αναφέρει ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

Πέραν της ανάδειξης του ρόλου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο κ. Μπέγκας κάνει και μια ευρύτερη πολιτική δήλωση: «Η χώρα μας σίγουρα χρειάζεται επενδύσεις για να ανακάμψει, ωστόσο η επένδυση στη γνώση, τη μόρφωση και η εμπιστοσύνη στο επιστημονικό μας προσωπικό πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα για όλους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back