ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Συγγνώμη» για το μποτιλιάρισμα από την Ιόνια οδό

Εικόνα του άρθρου «Συγγνώμη» για το μποτιλιάρισμα από την Ιόνια οδό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/04/2017, 18:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Όταν μετά τα εγκαίνια, ακολουθούν… ουρές, έστω και αν στο συγκεκριμένο σημείο (πριν το Αντίρριο) δεν είναι καινούργιο θέαμα σε περιόδους μεγάλης κίνησης, όπως το Πάσχα, η εντύπωση πλησιάζει στο φιάσκο. Έτσι λοιπόν, το στένεμα του δρόμου στην περιοχή της Κλόκοβας κράτησε έως και 2 ώρες καθηλωμένα αυτοκίνητα σε μήκος χιλιομέτρων και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, αλλά και μια εύκολη ερώτηση, με μια εξίσου εύκολη απάντηση: γιατί δεν δόθηκε σε ένα μήνα ο δρόμος στην κυκλοφορία; Η απάντηση είναι «μα τώρα θα έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση τα εγκαίνια, στις γιορτές του Πάσχα που  ο κόσμος είναι στους δρόμους». Μια ακόμα παράμετρος είναι «τώρα που δεν υπάρχουν και διόδια», γιατί αργότερα, το ταξίδι θα στοιχίζει πολύ.

Η Νέα Οδός είναι αυτή που απολογείται επίσημα. Καταρχάς, η Νέα Οδός ζητάει συγγνώμη για την ταλαιπωρία από τους εκδρομείς και λέει, ότι «λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στις απαλλοτριώσεις, δεν έχουν δοθεί στην κυκλοφορία περίπου 10 χλμ αυτοκινητοδρόμου που θα συνδέουν τη σήραγγα της Κλόκοβας με τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν σε χρήση έως τα τέλη Μαΐου».

Επιπλέον, σημειώνει ότι τη « μέρα της επιστροφής υπήρξε ένας συνδυασμός γεγονότων (αυξημένη έξοδος και μαζική επιστροφή των εκδρομέων, κακές καιρικές συνθήκες και τροχαίο ατύχημα στο εσωτερικό της σήραγγας της Κλόκοβας) που επέτειναν τα αναμενόμενα ούτως ή άλλως λόγω μαζικής επιστροφής φαινόμενα καθυστερήσεων, που παρατηρούνται ακόμα και σε πλήρως ολοκληρωμένους αυτοκινητοδρόμους».

Η εταιρία προσθέτει ότι ακόμα και αν δεν είχαν δοθεί τα 37 καινούργια χιλιόμετρα στην κυκλοφορία, πάλι θα υπήρχε πρόβλημα: «Η μη παράδοσή του θα οδηγούσε σε επανάληψη της ακόμα μεγαλύτερης  ταλαιπωρίας που αντιμετώπιζαν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι οδηγοί που πραγματοποιούσαν αυτή τη διαδρομή μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού». Καταλήγει τονίζοντας ότι οι ρυθμίσεις της κυκλοφορίας δεν θα είναι πλέον απαραίτητες με την παράδοση σε κυκλοφορία και του αρχικού τμήματος της Ιόνιας Οδού έως τα τέλη Μαΐου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back