ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ιόνια-παραλία» αντί «Ιόνια-Πρέβεζα»

Εικόνα του άρθρου «Ιόνια-παραλία» αντί «Ιόνια-Πρέβεζα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/07/2023, 15:17
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την οδική σύνδεση της Ιόνιας οδού με την παραλία της Καστροσυκιάς -με διαφορετική προφανώς όδευση- προτείνει ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος (αντί της σύνδεσης Ιόνια-Πρέβεζα «που από τη στιγμή που το έργο αυτό έχει κολλήσει 15 χρόνια, θα είναι μόνιμα κολλημένο» όπως αναφέρει).

Με αυτόν τον τρόπο, όταν υλοποιηθεί αυτό το έργο «ο τουρίστας μπαίνοντας στην Ιόνια Οδό, θα βγαίνει κατευθείαν στη θάλασσα».

Ο κ. Ριζόπουλος προτείνει αυτή την εναλλακτική όδευση με το δεδομένο ότι η παράκαμψη της Φιλιππιάδας, τμήμα της σύνδεσης Ιόνια-Πρέβεζα, κοστίζει 30 εκατ. ευρώ. «Αν το κονδύλιο για την παράκαμψη της Φιλιππιάδας κατευθυνόταν στην οδική σύνδεση Ιόνια-παραλία, ο δρόμος που θα προέκυπτε θα ήταν κοντά στα 10 χλμ, θα βελτίωνε το υφιστάμενο οδικό δίκτυο ενώ παράλληλα θα εξυπηρετούσε μια σειρά από οικισμούς και χωριά που βρίσκονται πάνω στον άξονα» αναφέρει.

Η παρέμβασή του έγινε σήμερα, έχοντας προφανώς στο μυαλό του ο κ. Ριζόπουλος και την παρουσίαση του «στρατηγικού σχεδίου και των μελετών» για τη σύνδεση της Πρέβεζας με το βασικό οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα για τον οδικό άξονα Πρέβεζα-Ιόνια Οδό και για τον οδικό άξονα Πρέβεζα-Ηγουμενίτσα, που θα κάνει η Περιφέρεια Ηπείρου σήμερα, στις 20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Όαση» του Δήμου Πρέβεζας.


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back