Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το σχέδιο «Ζαγόρι-ΟΥΝΕΣΚΟ» μέχρι τον Οκτώβριο

Εικόνα του άρθρου Το σχέδιο «Ζαγόρι-ΟΥΝΕΣΚΟ» μέχρι τον Οκτώβριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/01/2020, 18:25
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ολοκλήρωσε τη… σχεδόν επίσημη επίσκεψή της στα Γιάννενα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με τις ανακοινώσεις να τις κάνει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Βασικό θέμα στις συζητήσεις που είχε από το πρωί της Δευτέρας στην Περιφέρεια Ηπείρου, στο γραφείο του περιφερειάρχη, ήταν η πρόταση για την ένταξη της περιοχής του Ζαγορίου στην ΟΥΝΕΣΚΟ, ως μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς, για την οποία υπήρχε και προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του τον Σεπτέμβριο (διαβάστε εδώ). Σημειωτέον ότι στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού επισκέφθηκαν το σαββατοκύριακο διάφορα σημεία του Ζαγορίου.


Μετά τη συνάντηση, στην οποία ήταν παρόντες επίσης ο γενικός γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, ο δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος κ.α., περιφερειάρχης και υπουργός έκαναν δηλώσεις.

Η κα Μενδώνη τόνισε μεταξύ άλλων ότι είναι «μια σύνθετη διαδικασία που χρειαζόμαστε τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, των τοπικών παραγόντων, της αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών», πράγμα που έχει ξεκινήσει στο υπουργείο.

Μέσα στην άνοιξη, όπως τόνισε η κα Μενδώνη, θα γίνει ένα «είδος εργαστηρίου» στα Γιάννενα, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τον Ιούνιο θα υπάρξει μια πρώτη εκδοχή του διαχειριστικού σχεδίου.

Μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο, εκτίμησε ότι θα «έχουμε την πρώτη μορφή συγκρότησης του φακέλου, που μας είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε με την UNESCO».

Ο κ. Καχριμάνης από την πλευρά του τόνισε ότι «είχαμε μια σοβαρή συζήτηση με υπουργό και γενικό γραμματέα και ότι «για πρώτη φορά  γίνεται τέτοια σοβαρή συζήτηση και δουλειά ουσίας για κάθε ένα έργο ξεχωριστά από πολιτική ηγεσία του Υπ. Πολιτισμού».



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back