Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Σχέδιο για το… τραπέζι της Άρτας

Εικόνα του άρθρου Σχέδιο για το… τραπέζι της Άρτας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/06/2020, 18:43
ΗΠΕΙΡΟΣ

Προ ημερών η κυβέρνηση ανακοίνωσε το σχεδιασμό για το «γαστρονομικό» σχεδιασμό στον τουρισμό. Ο Δήμος Αρταίων έσπευσε να καλέσει συνάντηση με το Επιμελητήριο και φορείς του τουρισμού και της εστίασης για να αναδειχθεί ως «γαστρονομικός προορισμός» η περιοχή της Άρτας.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης και οι αρμόδιο αντιδημάρχοι και υπηρεσιακά στελέχη, ο πρόεδρος του Επιμελητήριου  Άρτας Γιάννης Γκολομάζος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Γιώργος Γκανιάτσας, ο αντιπρόεδρος  Γιάννης Παπαηλίας,  η πρόεδρος Τουριστικών Καταλυμάτων Γεωργία  Πατέντα  κ.α.

Στις διαπιστώσεις της συνάντησης καταγράφοντα ότι «η γαστρονομία μπορεί να προσδώσει αξία και να συμβάλει στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού κλάδου, να τονώσει την τοπική κοινωνία, να διαμορφώσει την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου και τελικά να ενισχύσει την τουριστική ταυτότητα και το brand name της περιοχής», εφόσον εμπλακούν οι επαγγελματίες του χώρου.

Επίσης, συμφωνήθηκε ότι «η Άρτα θα πρέπει να δημιουργήσει γαστρονομική ταυτότητα αλλά και κοινότητα, που θα απαρτίζεται από επαγγελματίες της περιοχής, από τον ευρύτερο χώρο της γαστρονομίας (αγροτικός τομέας – παραγωγοί – εστίαση φιλοξενία - καταλύματα)».

Μεταξύ άλλων προτάθηκαν η κατάρτιση εκππαιδευτικού προγράμματος, η δημιουργία ψηφιακού και έντυπου οδηγού, η παρουσίαση του γαστρονομικού προορισμού στην τοπική κοινωνία και η οργάνωση προγράμματος εξωστρέφειας.

Ο κ. Τσιρογιάννης, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε τα προϊόντα, έχουμε τους επαγγελματίες, έχουμε την πολιτική βούληση. Όλα αυτά συγκροτούν την Κοινότητα, δηλαδή την μαγιά που θέλουμε, για να πάμε από τον σχεδιασμό στην πράξη. Καλώ, όλους όσοι έχουν προτάσεις και ιδέες, σε σχέση με τα παραπάνω να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back