Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ώρα παρουσίασης

Εικόνα του άρθρου Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ώρα παρουσίασης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/12/2018, 19:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Ιωαννιτών πάει για δεύτερη διαβούλευση, και το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει σε έναν διαφορετικό τόπο, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία, την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, στις 18:00. 

Σκοπός της στρατηγικής αυτής μελέτης είναι η διερεύνηση και αξιολόγηση, μέσω λεπτομερούς κυκλοφοριακού μοντέλου, διαφόρων σεναρίων που θα περιλαμβάνουν σειρά μέτρων, πολιτικών, έργων και δράσεων για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Ουσιαστικά, η μελέτη αυτή θα αποτελεί το στρατηγικό και επιχειρησιακό σχέδιο για την ανάπτυξη των Ιωαννίνων σε θέματα που αφορούν το κυκλοφοριακό, τη συγκοινωνιακή υποδομή και την κινητικότητα ευρύτερα μέχρι το 2030, όπως είπε και η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Βασικά στάδια της μελέτης έχουν ολοκληρωθεί. Την Πέμπτη, λοιπόν, θα παρουσιαστούν και στοιχεία που αφορούν τις μετακινήσεις των πολιτών, τους κυκλοφοριακούς φόρτους, τις δημόσιες συγκοινωνίες, τους χώρους στάθμευσης, τη διακίνηση πεζών, τη χρήση ποδηλάτων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, για να προσδιοριστεί και αναλυθεί το μέγεθος και η διακύμανση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο, διεξήχθησαν εκτεταμένες μετρήσεις φόρτων και σύνθεσης κυκλοφορίας με αυτογραφικά μηχανήματα και με παρατηρητές. Επίσης η συλλογή των αποτελεσμάτων πραγματοποιήθηκε και μέσω συνεντεύξεων/ερωτηματολογίων,  κριτικής αξιολόγησης όλων των σχετικών υφιστάμενων μελετών και στρατηγικών σχεδίων και ανάλυσης των προβλημάτων που σχετίζονται με την κινητικότητα στην πόλη (κυκλοφοριακή συμφόρηση, δημόσιες συγκοινωνίες, στάθμευση, προσβασιμότητα, οδικά ατυχήματα κλπ). Έτσι δημιουργήθηκε το κυκλοφοριακό μοντέλο της πόλης με ειδικό λογισμικό με βάση το οποίο θα διερευνηθούν  εναλλακτικά σενάρια έτσι ώστε ο Δήμος  να θέσει τις βάσεις της βιώσιμης μετακίνησης.

Η μελέτη θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2019.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back