ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σωματεία ΟΤΑ: «Συνεχίζουμε» για τους σταθμούς μεταφόρτωσης

Εικόνα του άρθρου Σωματεία ΟΤΑ: «Συνεχίζουμε» για τους σταθμούς μεταφόρτωσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/07/2023, 23:57
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα σωματεία εργαζόμενων στους Δήμους των τεσσάρων νομών της Ηπείρου, με ανακοίνωσή τους, χαιρετίζουν όσους και όσες συμμετείχαν στη σημερινή (25/7) κινητοποίηση στον ΦΟΔΣΑ που συνεδρίαζε για τους ΣΜΑ, αλλά τελικά η συνεδρίαση αναβλήθηκε.

Τα σωματεία αναφέρουν ότι «η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ, ο πρόεδρος του ΔΣ και Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής και ο αντιπρόεδρος και πρώην Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Μπέγκας, απέδειξαν σήμερα πόσο αποφασισμένοι είναι να προχωρήσουν στην ιδιωτικοποίηση των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων».

Διαβάστε επίσης: Συμβολική κατάληψη στον ΦΟΔΣΑ

Και τονίζουν ότι «πιέστηκαν από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των τεσσάρων νομών της Ηπείρου που ενώθηκαν για ακόμα μια φορά σε πανηπειρωτική απεργία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ΣΜΑ και επέλεξαν να μην οξύνουν την αντιπαράθεση προεκλογικά. Γι αυτό και στην πλειοψηφία τους δεν συμμετείχαν στην συνεδρίαση η οποία αναβλήθηκε εξαιτίας της έλλειψης απαρτίας».

Σημειώνουν ότι «Ακόμα και αν η πλειοψηφία των δημάρχων επιλέξει -προεκλογικά- να αναβάλλει την ιδιωτικοποίηση, όσο δεν γίνονται ενέργειες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού είναι σίγουρο ότι η ιδιωτικοποίηση θα έρθει».

Καταγγέλλουν επίσης ότι η Περιφέρεια Ηπείρου, «ανακοίνωσε -ως μη όφειλε- ότι ανέλαβε όλο το κόστος της δοκιμαστικής λειτουργίας των ΣΜΑ ενώ το προσωπικό (και όλες οι μισθολογικές και μη μισθολογικές δαπάνες που το συνοδεύουν) προέρχονταν από τους Δήμους. Έφτασε να περηφανεύεται για τις 45 καλοπληρωμένες (!) θέσεις εργασίας που δημιούργησε. Βέβαια η ίδια η πραγματικότητα έρχεται να αποδείξει ότι όσο εξασφάλισε το προσωπικό στην καθαριότητα του κτιρίου της που δουλεύει εδώ και 20 χρόνια με συμβάσεις, άλλο τόσο εξασφάλισε και θέσεις εργασίας στο ΦΟΔΣΑ».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back