Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στους «αργοπορημένους» ο Δήμος Ιωαννιτών

Εικόνα του άρθρου Στους «αργοπορημένους» ο Δήμος Ιωαννιτών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/02/2022, 15:40
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Δήμος Ιωαννιτών, σύμφωνα με την επίσημη επιχειρηματολογία, δια στόματος του αντιδημάρχου Οικονομικών Φώτη Βάββα, καθυστέρησε να υποβάλλει και να ψηφίσει τον προϋπολογισμό για δύο λόγους:

Ο πρώτος, γιατί τον Νοέμβριο του 2021 αναμένονταν έκτακτες επιχορηγήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να «περιοριστούν οι αυξήσεις» που θα βαρύνουν τους πολίτες. Ο άλλος, γιατί υπήρχαν αρκετά κρούσματα στις υπηρεσίες, την περίοδο που η καραντίνα ήταν μεγαλύτερης διάρκειας.

Ο πρώτος είναι ένας πολιτικός λόγος, ο δεύτερος είναι ένας συμβατικός-διοικητικός.

Σε ό,τι αφορά τον πολιτικό λόγο, η συνεπαγωγή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι και άλλοι Δήμοι στην Ελλάδα θα περίμεναν τις έκτακτες επιχορηγήσεις.

Ωστόσο, μεγαλύτεροι και μικρότεροι Δήμοι συζήτησαν και ενέκριναν νωρίτερα τους προϋπολογισμούς τους, χωρίς να περιμένουν την ίδια εξέλιξη. Ενδεικτικά:

Δήμος Θεσσαλονίκης: 27/12

Δήμος Αθηναίων: 22/11

Δήμος Λάρισας: 28/12

Δήμος Πρέβεζας: 15/12

Δήμος Άρτας: 27/12

Δήμος Ρόδου: 22/12

Δήμος Χανίων: 8/12

Δήμος Πάργας 7/1/22

Φυσικά, υπάρχουν και περιπτώσεις Δήμων που για διάφορους λόγους, καθυστέρησαν τις εγκρίσεις: Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συνεδρίασε στις 26 Ιανουαρίου, ενώ ο Δήμος Πάτρας δεν έχει ακόμα συνεδριάσει-και πέρυσι ενέκρινε αργά τον προϋπολογισμό, με ένα συγκεκριμένο ιδεολογικό πλαίσιο που βάζει η εκεί δημοτική αρχή για τις αποφάσεις της.

Ο χρόνος συζήτησης και έγκρισης ενός οικονομικού μεγέθους τάξης προϋπολογισμού, είναι σχετικός, από τη στιγμή που υπάρχουν τόσες παράμετροι για τη σύνταξη, την έγκριση, αλλά και τη στόχευσή του. Ωστόσο, τα επιχειρήματα ενίοτε δεν ανταποκρίνονται στη βαρύτητα των αποφάσεων και των στιγμών…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3