Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Στοπ» σε αποκομιδή από ιδιώτη

Εικόνα του άρθρου «Στοπ» σε αποκομιδή από ιδιώτη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/08/2018, 11:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Απαγορεύει την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου Ζαγορίου σε ιδιώτη, με απόφασή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας το δημοτικό συμβούλιο Ζαγορίου δεν τεκμηριώνει την αδυναμία συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων με ίδια μέσα.

Ο Δήμος αναφέρει ότι δεν διαθέτει οργανωμένη υπηρεσία καθαριότητας και ότι έχει στη διάθεσή του μόνο ένα μικρό απορριμματοφόρο και λίγο προσωπικό.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση από την πλευρά της αναφέρει ότι αφενός, το 2017 ο Δήμος ζήτησε εργαζόμενους για την καθαριότητα και εγκρίθηκε το αίτημα και δεύτερον, μπορεί να υποβάλλει αίτημα στον «Φιλόδημο ΙΙ», για προμήθεια μηχανημάτων έργου ή συνοδευτικού εξοπλισμού, προκειμένου να ενδυναμωθούν οι τεχνικές υποδομές και να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ανάγκες των κατοίκων. “Όμως, το δημοτικό συμβούλιο Ζαγορίου δεν εξέτασε το ενδεχόμενο ανανέωσης του εξοπλισμού του, ώστε να είναι δυνατή η εκτέλεση των υπηρεσιών καθαριότητας με ίδια μέσα” αναφέρει η Αποκεντρωμένη.

Πηγή: ΑΠΕ


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back