Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 26-08-2019, 20:42
ΕΛΛΑΔΑ

Στην εισαγγελία Αθηνών διαβιβάστηκαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Σταύρου Μπαλάσκα σε τηλεοπτική εκπομπή, για τη σημερινή αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τεσσάρων υπό κατάληψη κτιρίων στην περιοχή των Εξαρχείων. Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.).

Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, αποκάλεσε «σκόνη με ενοχλητικό χαρακτήρα» τους πρόσφυγες που εντοπίστηκαν σήμερα στα Εξάρχεια και «σκουπίδια» άλλους καταληψίες που παραμένουν στην περιοχή, σε άλλα 10 υπό κατάληψη κτίρια.

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή, «εκκίνησε μια αθόρυβη, νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα, η οποία είναι η αστυνομία, και αυτή σιγά-σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια μέσα από τα Εξάρχεια, προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της αστυνομίας».


Πρόσφυγες και μετανάστες

Στην αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί σε τέσσερα κτίρια στην περιοχή των Εξαρχείων που τελούσαν υπό κατάληψη, εντοπίστηκαν συνολικά 143 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ προσήχθησαν τρία άτομα. Από τους 143, που οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους, οι 57 είναι άνδρες, οι 51 γυναίκες και οι 35 ανήλικοι.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, δεν βρέθηκαν ναρκωτικά στα τέσσερα αυτά κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη.


«Αστυνομοκρατία»

«Η σημερινή επιχείρηση στα Εξάρχεια καταδεικνύει ότι στη λογική της ΝΔ η ασφάλεια ταυτίζεται μονοσήμαντα με την αστυνομοκρατία» σημειώνει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Οι σκηνές των οικογενειών με τα μικρά παιδιά να στοιβάζονται σε αστυνομικές κλούβες συνιστούν ντροπή για τη δημοκρατία. Το επικοινωνιακό πυροτέχνημα που παρακολουθήσαμε δεν απαντά στο κύριο αίτημα των πολιτών: τη σύγκρουση με τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.»

«Σε ότι αφορά δε την απαράδεκτη και ρατσιστική δήλωση του εκπροσώπου της ΠΟΑΣΥ, δεν είναι τίποτε άλλο παρά αποτέλεσμα της αντιπροσφυγικής ρητορικής της ΝΔ κατά το διάστημα της προσφυγικής κρίσης, η οποία παραμένει κυρίαρχη και στην κυβέρνηση που έχει σχηματίσει το κόμμα του κ. Μητσοτάκη,» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με πληροφορίες από Ναυτεμπορική και ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ


200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2