Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Πράσινο φως» για τρεις κόμβους

Εικόνα του άρθρου «Πράσινο φως» για τρεις κόμβους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/12/2021, 17:27
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Toν δρόμο της δημοπράτησης ετοιμάζονται να πάρουν τρεις ισόπεδοι κόμβοι οι οποίοι χρηματοδοτούνται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» με 1,4 εκατ. ευρώ.

Ο Δήμος Ιωαννιτών κάνει γνωστό ότι από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου εγκρίθηκαν τα τεύχη και οι όροι δημοπράτησης για τους κόμβους. Επόμενο βήμα η σχετική έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή η οποία θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη.

Οι τρεις κόμβοι είναι:

-Λ. Δωδώνης-Ναπ. Ζέρβα-Πυρσινέλλα-Εισαγγελέα Σπύρου (Δικαστικό Μέγαρο).

-Λεωφόρος Γράμμου, Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως & οδός Καλπακίου

-Λεωφόρος Γράμμου με την οδό Ίωνος Δραγούμη.

Για τον πρώτο κόμβο έχουν κατατεθεί αρκετοί προβληματισμοί στο παρελθόν (διαβάστε εδώ).  Οι άλλοι δύο βρίσκονται στον ίδιο οδικό άξονα.

Σύμφωνα πάντως με την ανακοίνωση του Δήμου, ο σχεδιασμός των συγκεκριμένων κυκλικών κόμβων στηρίχθηκε στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου και στη μέτρηση των κυκλοφοριακών φόρτων στις συγκεκριμένες περιοχές.

0 αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος αναφέρει σε γραπτή του δήλωση: «Οι κυκλικοί κόμβοι αποτελούν την καλύτερη λύση για την αντικατάσταση των διασταυρώσεων. Βελτιώνουν την οδική ασφάλεια και αποδεδειγμένα παρέχουν λειτουργική αποτελεσματικότητα», και εκτιμά ότι θα υπάρξει κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση στις εν λόγω περιοχές και κατ’ επέκταση μεγαλύτερη ασφάλεια για τους διερχόμενους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back