ΗΠΕΙΡΟΣ

«Στο τραπέζι» η Πολιτική Προστασία

Εικόνα του άρθρου «Στο τραπέζι» η Πολιτική Προστασία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/10/2020, 20:27
ΗΠΕΙΡΟΣ

Σύσκεψη με τον καθηγητή, πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα, είχε ο δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης και στελέχη του Δήμου Αρταίων, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Πήραν επίσης μέρος και δήμαρχοι και αιρετοί άλλων Δήμων του νομού Άρτας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε δύο θέματα, στην επικείμενη  πρόσκληση του νέου επιχειρησιακού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και στις δυνατότητες που έχει ο Δήμος Αρταίων να ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό μέσα από χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών και το οποίο αφορά την αντισεισμική θωράκιση των υποδομών του Δήμου, κυρίως σχολείων αλλά και των υπόλοιπων κτιρίων του.

Το δεύτερο θέμα ήταν, το θέμα της Πολιτικής Προστασίας και της διαχείρισης κινδύνων, κυρίαρχο ζήτημα των ημερών εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων

Ο κ. Λέκκας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «αρχίζουμε μια νέα περίοδο συνεργασίας με τον Δήμο Αρταίων, η οποία θα έχει ορατά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πεποίθησή μου είναι ότι τα ερευνητικά κέντρα και τα Πανεπιστήμια πρέπει να συνεργάζονται με τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με τον κ. Τσιρογιάννη συναντιόμαστε συχνά λόγω της ΚΕΔΕ,  δεδομένου ότι είμαι πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνεπώς ανταλλάσουμε απόψεις και προβληματισμούς στο πλαίσιο της συνύπαρξης μας στην ΚΕΔΕ».

Ο κ. Τσιρογιάννης πρόσθεσε ότι «δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην Πολιτική Προστασία και οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας του Δήμου μας όλο το προηγούμενο διάστημα, προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες και εργασίες, προκειμένου να υπάρχει η απαιτούμενη προετοιμασία και ο κατάλληλος βαθμός ετοιμότητας για ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back