Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Έβαλε κρύο…

Εικόνα του άρθρου Έβαλε κρύο…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/01/2021, 15:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα θέμα, σίγουρα όχι απροσδόκητο, παρουσιάστηκε τις τελευταίες μέρες σε διάφορες υγειονομικές μονάδες των Ιωαννίνων.

Η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, σε συνδυασμό με, κατά περίπτωση, τις συνθήκες αποτροπής εξάπλωσης της πανδημίας, αλλά και τις ανάγκες για τη διαδικασία του εμβολιασμού, έφερε καταρχάς… κρύο (η φωτό είναι από τα ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου) και κατά δεύτερον, το πρόβλημα της αντοχής του δικτύου παροχής ρεύματος στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων.

Στο ΠΓΝΙ το πρόβλημα διευθετήθηκε κάπως μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης με προσωρινές λύσεις. Στο δε Κέντρο Υγείας, στο οποίο ετοιμάζεται να λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο για άτομα ηλικίας 85+, το θέμα ήταν πιο σύνθετο.

Η ανάγκη θέρμανσης και ταυτόχρονα, της συντήρησης των εμβολίων σύμφωνα με τις προδιαγραφές, ξεπερνάει τις δυνατότητες του δικτύου ρεύματος. Για να λυθεί το πρόβλημα, ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Σε κάθε περίπτωση, τα προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα, μόνο αναπάντεχα δεν είναι. Ειδικά τη στιγμή που απαιτείται εκ των προτέρων σχεδιασμός για ειδικές συνθήκες, όπως η πανδημία…

Σημειώνεται ότι σήμερα, ήρθε στα Γιάννενα και έκανε τη δεύτερη δόση εμβολίου ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back